Om varumärken och fabriker

Ab Chipsters Food Oy är ett livsmedelsföretag, som specialiserat sig på fisk-, kött- och färdigmatförsäljning och är en heltäckande färskproduktgrossist för professionella kök samt en av Finlands ledande fiskförädlare och marknadsförare. Alla våra egna produktionsanläggningar, som är belägna i Mariehamn, Kervo och Borgå, är både FSSC 22000 och ISO 14001:2015-certifierade. Läs mera ››

Vår fiskfabrik i Mariehamn på Åland

I vår fabrik på Åland arbetar verkliga sakkännare av fisk. Vi producerar fiskprodukter av hög kvalitet både för professionella kök och konsumenter. Vår fabrik ligger nära Ålands fångstområden och avståndet till fabriken är således kort.

  • I Mariehamn sker bl.a. filering, rökning, styckning och djupfrysning. Där finns också stek- och fritöslinjer för bullar och biffar samt en egen deli-avdelning för romhantering.

Deli-kök i Borgå

Chipsters egna deli-kök i Borgå är en flexibel kumpan, som tillverkar produkterna med beaktande av kundens önskemål. Deli-köket tillverkar bl.a. sallader, majonnäser och läckra terriner samt pate’.  I det breda salladssortimentet finner du bl.a. de traditionella potatis-, rödbets- och Waldorfssalladerna. Till deli-kökets handlingssätt hör att man utvecklar produkter tillsammans med kunderna enligt deras önskemål. Servicen är individuell och t.ex. förpacknings- och försäljningsenhetsstorlekarna är måttsatta enligt kundens behov. Som exempel har deli-köket utvecklat passliga sallader för blinier med svamp, rökt fisk och räkor.

A. Kastén – smak med karaktär

A. Kastén är en av de äldsta företagen i köttbranschen i Finland; dess historia börjar i Lovisa redan år 1930. Senare anslöts H-Hetki Oy, Hyvinkään palvi och Suomisen Lihajaloste (Suomisen Lihaherkku Oy).

  • I sortimentet finns färska och förädlade köttprodukter, djupfrysta specialprodukter, mat- och grillkorvar, salami, leverkorvar, specialkött ”Gott från världen” samt kundspecifika produkter – vi utvecklar kontinuerligt produkter enligt kundens önskemål!
  • En del av Kasténs populära produkter görs fortfarande enligt de ursprungliga recepten från 1930-talet.
  • Läs meddelandet i nyhetsarkivet: om företagsköpet i september 2015 ››

Hyvä Apaja för konsumenten

Skärgårdsbornas långa traditioner i fiske och fiskförädling. Hedrandet av den färska fiskråvaran och rena havet. Passionen för branschen – viljan att kontinuerligt utveckla. Där är grunden i vilken Hyvä Apaja är ankrad. I Hyvä Apaja -varumärkets sortiment finner du den fisk du vill ha till olika situationer – bl.a. de snabba och lätta ugns- och mikrofärdiga regnbågsfiléerna, gravad, varmrökt och kallrökt fisk, rom och caviart-produkter – även för en vegan – samt de bästa nyheterna med smak från världen. Gå till www.hyvä-apaja.fi ››

Fiskkojan, Åland

Den Åländska år 2007 grundade Fiskkojan blev en del av Chipsters år 2015. Förutom den traditionellt rökta fisken och färska fisken hittar du i sortimentet även musslor, ostron och övriga mera speciella läckerheter. Om du besöker Mariehamn, se på dagens erbjudanden i Fiskkojans Facebook-sidor och hugg lunchen med dig!

Kervo, huvudkontoret på fastlandet i Finland

Våren 2010 flyttade Ab Chipsters Food Oy:s kontor och logistikcentralen på fastlandet till Kervo i närheten av de goda förbindelserna. Lagret, marknadsföringsfunktionen och största delen av försäljningsorganisationen befinner sig i Kervo. I Kervo sker också filering, styckning och förpackning av fisk.

Se kontaktinformationen och karta till Kervo och de övriga verksamhetsställena ››

Visste du att

  • vi har ett eget Skärgårdsbete-varumärke, certifikat och kvalitetsstandardsgaranti för att fåren och kreaturet har vuxit i skärgården enligt gamla traditioner. Läs mera ››