Ab Chipsters Food Oy

Åländska Ab Chipsters Food Oy är ett av de ledande företagen inom fiskförädling och marknadsföring av fiskprodukter i Finland. Företagets rötter går tillbaka ända till år 1934. Vårt huvudkontor är på Åland.

Sedan hösten 2016 är vi en del av svenska Martin & Servera. Via koncernen kan vi erbjuda våra kunder allt som behövs i en restaurang, även non-food-produkter. Läs mer ››

Vår verksamhet är kundfokuserad, med säkra leveranser och kunnig personal som grundläggande byggstenar. Chipsters högklassiga produkter är enkla att använda och inspirerade av skärgårdsbornas långa traditioner att tillaga fisk. Inom storkök är Chipsters det ledande finländska varumärket för färsk och djupfryst fisk samt fiskprodukter.

Varumärken, produkter & produktionsanläggningar

 • Våra sallader, dressingar, patéer och terriner tillverkas i vårt delikatesskök i Borgå.
 • Våra konsumentförpackade produkter hittar du i butiken under varumärket Hyvä Apaja.
 • Vår egen produktionsenhet A. Kastén, en av Finlands äldsta privata köttförädlare, tillverkar våra färska och förädlade köttprodukter och står för deras goda kvalitet och smak.
 • Vår egen fiskhanteringsanläggning finns i Mariehamn. Fiskens väg från fångstvattnen till fortsatt förädling är kortast möjlig: 70 % av all regnbågslax som odlas till matfisk kommer från odlingar bara 20 minuters väg från vår fiskfabrik. Det är ytterst viktigt att havets läckerheter hanteras varsamt och på rätt sätt. Fisk är ett livsmedel som lätt blir dåligt, och man kan därför inte nog betona hur viktigt det är att kylkedjan hålls obruten och att fisken hanteras varsamt. Nedkylning av fisken omedelbart efter fångsten och en noggrant planerad kylkedja gör att våra produkter håller förstklassig kvalitet och är trygga att använda.

Läs mer om varumärken och fabriker ››

I våra hemmavatten finns bland annat på grund av Östersjöns salthalt inte exempelvis räkor, skaldjur eller världshavsfiskar. Därför har vi sökt oss ut till de stora världshaven för att kunna erbjuda våra kunder ett så brett sortiment av fiskprodukter som möjligt. I vårt produktsortiment för storkökskunder finns det förutom fisk även vilt, kött och kyckling, samt svamp, bär och färska förbehandlade grönsaker och frukter. Vi har förstklassiga samarbetspartners och vårt sortiment uppfyller branschfolkets höga kriterier. Samma höga kvalitet gäller också för våra konsumentförpackade produkter i detaljhandeln.

Verksamhetspolicy

 • Vi producerar, säljer och levererar mat till människor. En stor del av våra produkter är livsmedel som lätt blir dåliga, vilket gör det extra viktigt med förebyggande riskhantering.
 • Våra produkter är garanterat trygga att använda eftersom vi använder oss av forskningsinformation och utför riskbedömning, riskhantering och kontinuerlig egenkontroll.
 • En kunnig personal, uppdaterade instruktioner och en strikt tillämpning av dessa garanterar produktsäkerheten.
 • Vi erbjuder vår personal en säker arbetsmiljö och utvecklar den tillsammans med hela personalen. I vårt arbete med arbetssäkerheten är tyngdpunkten på förebyggande verksamhet. I handledningen och utbildningen av personalen understryker vi att alla har en skyldighet att värna om en säker arbetsmiljö och att följa säkerhetsföreskrifter.
 • Vi är föregångare i miljöfrågor och har hela tiden flera utvecklingsprojekt på gång. Läs mer ››
 • Vi följer lagstiftningen och förbinder oss till kontinuerlig förbättring av vår verksamhet.
 • Vi informerar vår personal, myndigheter, kunder och andra intressegrupper om vilka effekter vår verksamhet och våra nya projekt eventuellt kan ha på livsmedelssäkerhet och miljö.