Om CToF - Culinary Team of Finland

Main Image
Kokkimaajoukkue lavalla

Först publicerad på Chipsters gamla sidor (12/2014 & 2/2014). Vid förnyelsen av sidorna kan texten ha editerats (t ex linkerna), utan någon inverkan på informationens ursprungliga sakinnehåll.

 

16.12.2014 | Finlands kocklandslag framgångsrikt i varma köket

Finlands kocklandslag har återvänt från Culinary World Cup–tävlingarna. En fin prestation gav laget en guldmedalj och tredje plats i varma köket. Lagets slutliga placering i hela tävlingen var nionde.

På menyn i varma köket fanns finländska råvaror representerade: förrätten gjordes på stör från Varkaus, och som tillbehör serverades marinerad gurka, dillmajonnäs och finländsk kaviar. Huvudrättens huvudingrediens var åländskt ekolamm: bland annat bogrulle fylld med lammhjärta och stekt ytterfilé. Hallon spelade huvudrollen i desserten.

– Laget jobbade systematiskt, lugnt, professionellt och koncentrerat, men ändå med glädje. Det var otroligt fint att få följa deras målmedvetna arbete. Domarna var ofta i köket och laget diskuterade med dem och svarade på deras frågor utan att låta arbetet påverkas av detta, berömmer lagledaren Tapio Laine.

Finlands kocklandslag har siktet inställt på Culinary Olympics–tävlingarna år 2016. Detta innebär mycket arbete och träning. I kalendern för år 2015 finns 41 träningsdagar inprickade, och därtill många andra aktiviteter. Laget tränar i Karis, där man också bor under träningspass som sträcker sig över flera dagar.

– Vårt jobb fortsätter igen på nästa års sida. Utan samarbetspartners skulle det inte finnas något finländskt kocklandslag. Vi är oerhört lyckliga för allt stöd vi får och låter gärna våra samarbetspartners använda sig av vårt landslags enorma know-how.  Såväl HoReCa-branschen som konsumenterna kan säkert dra nytta av arbetet som vi gör, påminner Laine.

Chipsters – kocklandslagets stolta samarbetspartner - gratulerar laget till en fin prestation och önskar lycka till i fortsättningen!

Kokkimaajoukkueen kuva  Joukkueenjohtaja Tapio Laine  Annoskuva alkuruoasta  Annoskuva pääruoasta  Annoskuva jälkiruoasta

Finlands kocklandslag; Tapio Laine, lagledaren; Förrätt; Huvudrätt; Dessert
Bilder: Eva Tordera Nuño/CTOF

 

26.02.2014 | Finlands kocklandslag och Ab Chipsters Food Oy inleder samarbete

Vi siktar på guld tillsammans: Finlands kocklandslag och Ab Chipsters Food Oy inleder samarbete

Ab Chipsters Food Oy sponsorerar Finlands kocklandslag, som förbereder sig för kockvärldsmästerskapen år 2014 och kockolympiaden år 2016.

Samarbetet inleddes i februari 2014 och fortsätter till slutet av år 2016. Målsättningen är att hjälpa kocklandslaget bli bäst i världen, och att vinna kockolympiaden år 2016 samt att främja och samtidigt utveckla den finländska mat- och restaurangkulturen.  Kocklandslaget består av 14 kockar, som fungerar som hela Finlands matambassadörer och informerar om finländsk ekologisk mat, vilt och fisk utomlands.

Kocklandslaget använder sig av Chipsters Foods mångsidiga produktsortiment i utbildningen. Dessutom är Chipsters Food kocklandslagets samarbetspartner på den landsomfattande Food Scout-turnén, där man letar efter nya produkter och råvaror åt HoReCa-kunderna.

Nyckelord: