Ny Frukt&Grönt-leverantör: Andelslaget Närpes Grönsaker

Main Image
Pihvitomaatteja kypsymässä kasvihuoneessa

Vår nya frukt&grönt-partner Andelslaget Närpes Grönsaker levererar nu finska gurkor och tomater direkt från producenterna till oss. Odlingen av Närpes produkter är mycket högklassig, hygienisk och energisnål, man utnyttjar toppmodern teknik både i paketeringen och odlingen. Fastän man sköter odlingarna med moderna metoder, är varje planta ändå ”odlad av människa” – varje enskild planta, som sköts även med handarbete.

"Våra anläggningar hör till de modernaste i landet och vi jobbar kontinuerligt tillsammans med våra odlare för att utveckla hållbara, moderna och miljöanpassade odlingsmetoder. Våra odlare har stor framförhållning och prövar aktivt nya rön från marknaden", konstaterar man på Närpes Grönsakers nätsidor.

Ansvar är för andelslaget en viktig tyngdpunkt, t.ex. i bekämpningen av skadedjur och växtsjukdomar använder man huvudsakligen biologiska bekämpningsmedel. Alla odlare använder integrerad odlingsmetod, då man kan minimera användningen av kemiska bekämpningsmedel och humlorna sköter pollineringen av plantorna. Läs mera på Närpes Grönsakers sidor Ansvar & miljö -sida ››

"Jag fick en toppenbra känsla då jag besökte stället – jag träffade ett mycket yrkeskunnigt team, som fortlöpande gör forskningsarbete för att utvecklas till ännu bättre i sin bransch", säger Chipsters inköpschef Jarco Koskivuori.

Försommarens huvudprodukter i Chipsters-sortimentet:

  • 1015 Närpes-bifftomat (85–102 mm)*
  • 1001 inhemsk tomat
  • 1161 inhemsk gurka packad i film
  • Fråga din kontaktperson även om specialtomater & paprika!

*Alla våra bifftomater är nu finska, och försäljningen av de utländska (Chipsters-produktnr 1010) avslutas för sommarperioden. Föredra även du finska produkter under sommarperioden, för kvaliteten och färskheten på dem är helt i egen klass.

Tips

Närpes Grönsakers bifftomater är verkligen stora och vi rekommenderar dem särskilt till burgare. Prova även som skivor tillsammans med mozzarella och basilika…gott!


Även andra frukt&grönt nyheter på kommande, vänta och se!