För vårens fester: 5 + 5 tips

Main Image
Bål med lime

Allt för brunchen och buffén

Mors dag, vappen, studentfester... Säsongen med härliga fester börjar, då det hör till saken att äta tillsammans från ett dignande stående bord. Tag kontakt, din säljare hjälper dig med att hitta de bästa råvarorna till dina behov!

5 tips till vappenbrunchen & vårens övriga fester

1. Rosta till salladen ”grova krutonger” av det läckra Chipsters-skärgårdsbrödet. Kom även ihåg de ätbara blommorna, som du kan ha i vårfestens sallader!

2. Prova även på veganska sparris-potatissalladen (recept för ca 60 pers) ››

3. Terrinerna och patéerna är enkelt och tilltalande att bjuda på. Vårt sortiment under våren 2018:

10252 Laxterrin 750 g (L, G, S)
10260 Laxdrömmen terrin 800 g (L)
10295 Terrin med rökt abborre 750 g (LF, S)
10291 Vilt-örtpaté 650 g (L, G, M, Ä, S)
10296 Kycklingterrin 600 g (L, G, S)
10282 Sparris-parmesanostterrin 750 g (L, G, S, grönsak)
10285 Regnbågsterrin 650 g (L, G, S, grönsak)
+ VEGANSK NYHET 10294 Vege-ärtpaté 550 g (L, G, M, Ä, S)

4. Hitta och skapa nya smaker, men glöm inte de alltid säkra favoriterna! Från vårt mångsidiga sortiment får du på samma gång knackkorv och potatis, olika sillar, aioli, hollandaise och veganmajo, grädde och smör, gravad och rökt fisk, citron och äppelsaft… alltså allt för brunchen och buffén. (Och om du under vappen betjänar dina festande gäster ända till morgonen, kom även ihåg Chipsters Wanhanajan köttpirogen!)

5. En fräsch bål med fläderblom skapas lätt med tipset du hittar i Smakfullt-tidningen:
1 del koncentrat av fläderblomssaft
3 delar bubblande vatten eller citronlemonad
isbitar
citronskivor
citronmelissblad


5 tips för sparris

1. Under lång lagerföring blir sparrisen hård och träaktig, så använd sparrisen då den ännu är färsk. Inhemsk sparris är typiskt högst tre dagar gammal.

2. En fin sparris är jämn i färgen, fast och rak.

3. Knoppen på sparrisen är tätt tillsluten.

4. Sparrisen förvaras svalt i +2 – +5 grader, i möjligast fuktigt och mörkt utrymme, separat från produkter med stark lukt.

5. Sparrisen är som bäst tillsammans med enbart smör eller med den klassiska hollandaise-såsen (båda hittar du i vårt sortiment). Prova sparris nu på våren tillsammans med kycklingfiléer!


Får du inte vårt Smakfullt-kundbrev? Det finns för våra kunder både som tryckt version och elektroniskt. Om du vill ha Smakfullt, vänligen kontakta din försäljare!