Sous vide. Skiva, luckra, smula, riv

Main Image
Sous vide -nyhtöporsasta ja punasipulia lautasella

Har du redan provat på våra mångsidiga och läckra köttprodukter, som tillverkats enligt sous vide -metoden? Vi vågar påstå att våra A. Kasténs sous vide -produkter är de bästa i landet – och vi tror på att du är av samma åsikt efter att ha smakat på produkterna.

Sous vide tillverkat av färskt kött

Vi tillverkar sous viden endast av det bästa färska köttet. Alla A. Kasténs möra sous vide -köttprodukterna av gris och oxe tillverkas i Borgå, med yrkeskunskap i vårt eget deli-kök. Alla våra sous vide -produkter säljs också som färska, då smaken och koncistensen på köttet är som bäst. Vi har ständigt flera sous vide -produkter i vårt sortiment, bl.a. oxbringa, chuck roll samt grissida och bog. Vi produktutvecklar kontinuerligt enligt trender och våra kunders behov!

  • Lång hållbarhet & snabb att använda – du kan beställa fast för säkerhets skull för kommande behov.
  • Alla våra produkter är gråsaltade (andelen salt ca 1,3 %).
  • Allt vårt kött tillreds noggrannt i en viss (hemlig) temperatur precis den tiden som behövs för att vara perfekta: chuck roll nästan 20 timmar och de övriga något kortare tid.

Psst! Vår produktutveckling ger tips om att det planeras något intressant nytt, speciellt för julbuffén... Fråga mera av din försäljare!


Vad är sous vide?

Sous vide är franska (uttalas ”su viid”) och betyder direkt översatt ”i tomrum” eller” i vakuum”. Sous vide -vakuumtillredning sker således i en lufttät påse. Temperaturen är mycket lägre än i ugnstillredning eller stekning och den övervakas noggrannt, för värmen bör hållas konstant under hela tillredningen. Det lönar sig att köpa sous vide -produkter av en professionell som kan sin sak, då det sparas också tid i köket.

Köttet kan också kryddas före vakuumtillredningen, men vi använder endast salt. Köttet tillreds mört och avkyls snabbt under +3 grader. Den färdiga produktens hållbarhetstid är flere veckor tack vare tillverkningsmetoden.

Då man tar köttet från vakuumet kan man värma upp det, bryna och krydda enligt egen smak. Spadet i påsen håller köttet mustigt och kan användas till exempel i såstillredningen. Då du värmer upp eller bryner köttet ser du väl till, att det inte tillagas för länge!


Tips! Fylld batong

Du kan snabbt tillaga läckra fyllda batonger med kött, som tillverkats enligt sous vide -metoden. Du behöver dessa ingredienser (Chipsters-produktnummer inom parentes):

  • Färsk batong
  • Gris bog (72132)
  • Rödlök, skivad (15393) eller Rödlökskompott (66555)
  • Tomat, skivad (15139)
  • Kruksallad (1303)
  • Tartarsås (66748)

Får du inte vårt Smakfullt-kundbrev? Det finns för våra kunder både som tryckt version och elektroniskt. Om du vill ha Smakfullt, vänligen kontakta din försäljare!