Recepten & tipsen: ägg

Main Image

Köttfärslimpa av lamm | ca 60 pers

60 st kokta och skalade ekologiska ägg
8 dl skorpmjöl
1,8 kg gräddfi l
8 kg Ålands ekologiskt lamm maletkött
10 st ekologiska ägg
8 st finhackade lökar
200 g kapris
1 påse finhackad timjan
1 knippe finhackad rosmarin
20 st krossade vitlöksklyftor
salt
kryddpeppar

Koka äggen, låt dem svalna och skala dem därefter. Blanda skorpmjöl med gräddfi l och låt stå en stund.

Lägg till alla andra ingredienserna förutom äggen. Blanda massan till en jämn smet och låt den dra i kylskåpet ca 30 minuter.

Forma rektangulära skivor på bakplåtspapper. Lägg de skalade äggen i en rad i mitten av smeten. Rulla ihop smeten och lägg i bröd- eller GN-formar. Tryck limpornas ändor ihop ordentligt.

Stek i 180 grader i ca en timme. Garnera med färska örter och servera med kokt potatis.

Chipsters-produkter
65004 Ekologiska ägg från Laitilan Kanatarha
12632 Arla Gräddfil
21939 Ålands ekologiskt lamm maletkött
4562 Timjan
4232 Rosmarin


Fyllda ägg, ackompanjemang till många rätter

Detta tilltugg är snabbt att tillreda och festligt att bjuda på!

Skala och halvera de kokta ekologiska äggen. Lägg räksallad eller varmrökt laxfyllning på med sked. Garnera med kallrökta laxskivor, räkor, grön sparris och färsk dill.

Chipsters-produkter
65004 Ekologiska ägg från Laitilan Kanatarha
66402 Chipsters Bredbart pålägg med varmrökt lax
44110 Chipsters Kallrökt lax, skivad
22747 Räkor
1236 Sparris
1140 Dill


Får du inte vårt Smakfullt-kundbrev? Det finns för våra kunder både som tryckt version och elektroniskt. Om du vill ha Smakfullt, vänligen kontakta din försäljare!