Paj med rökt lax och sparris

Main Image

Lätt & läckert recept för 8 personer

  • Du kan använda antingen kallrökt eller varmrökt lax eller regnbågslax i pajen!
  • Reservera 1/1 GN-form till pajstekningen.

Ingredienser (Chipsters-produktnr inom parentes)

1/1 bladdegsplatta, eller 2 st 1/2
200 g Arla färskost naturell (12674)
2 st Ekologiska ägg från Laitilan Kanatarha (65004)
1 dl hackad dill (1143)
2 tsk senap
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk citronsaft och rivet skal av en citron (2010)
500 g rökt regnbågslax (33075)
500 g färsk, kokt grön sparris (1236)

För servering

200 g Hyvä Apaja -Senapssås till lax (10908)
Rikligt av Basic-salladsblandningen (5658. med isbergs-, frisé- och rosésallad)

Tillagning

Kavla bladdegsplattan något tunnare. Lyft plattan (plattorna) i en GN-form. Blanda ägg, dill, senap, salt, krossad svartpeppar samt citronsaft och rivet skal av en citron i färskosten.

Häll blandningen på degplattan och bred ut så att ca 1,5 cm blir tom i kanterna. Lägg på rökta regnbågslaxbitar och sparris. Stek i ugn i 200-grader ca 20 minuter.

Servera med Basic-salladsblandningen, som smaksatts med senapssåsen.


Läs även