Juha Karttunen Chipsters Foodin talousjohtajaksi

ldfkldjglkjdlkj

Main Image
lkjlkj

Kokenut talouspuolen asiantuntija ja kehittäjä, Juha Karttunen (KTM), on aloittanut Chipsters Foodin talousjohtajana 25.2.2019 alkaen. Juhalla on laaja kokemus nimenomaan elintarviketeollisuuden, kaupan ja tukkukaupan puolelta, ja työhistoriaan mahtuukin hienoja onnistumisia niin pörssi- ja perheyhtiöissä kuin pääomasijoittajien organisaatioissa.

Ennen viimeisintä toimenkuvaansa Wihurin horeca-puolen talousjohtajana Juha on työskennellyt muun muassa Vaasan & Vaasan -konsernissa sekä Suomen Sokerilla kansainvälistymistä ja kasvua tukevissa avaintehtävissä.

Chipsters Foodilla tuoreen talousjohtajan toimenkuvaan kuuluvat niin ikään liiketoiminnan kasvun ja kannattavuuden kehittäminen sekä vahva myynnin tuki yhdessä muun johtoryhmän kanssa. Ensimmäiset viikot ovat osoittaneet, että arvot ja tahtotila uuden työnantajan ja kollegoiden kanssa menevät vahvasti yksiin.

– Chipsters Foodilla minuun tekivät vaikutuksen organisaation pitkä ja kunniakas historia. Yrityksemme osaaminen on vahvaa laadukkaiden raaka-aineiden jalostamisessa, mikä erottaa meidät monella tapaa kilpailijoista – näin pystymme tarjoamaan lisäarvoa asiakkaillemme. Emoyhtiömme Martin & Servera on Ruotsin horeca -alan markkinajohtaja ja edelläkävijä. Tämä tuo luonnollisesti mahdollisuuksia kehittää alaa ja asemaamme myös Suomessa.

Myös talousjohtaminen lähtee asiakaslupauksista

Talous ja tiedolla johtaminen kulkevat käsi kädessä asiakaslupausten kanssa. Se mitä luvataan, myös pidetään, ja aikatauluista pidetään kiinni. Juha jakaa myös muiden chipstersiläisten näkemyksen siitä, että jokainen on asiakaspalvelija. 

– Ajatukseni on, että kehitämme myös taloudellista puolta ihmis- ja asiakaslähtöisesti eteenpäin – pyrimme edelleen lisäämään vuorovaikutteisuutta, kuuntelemista sekä oman väkemme ja asiakkaidemme huomioimista. Samalla pidetään kiinni siitä, että työskentelemme suunnitelmallisesti ja teemme päätöksiä ajantasaisen ja luotettavan tiedon pohjalta.

– Vain vahvalla ja selkeällä taloudellisella pohjalla voimme saavuttaa yhteiset tavoitteemme, kun tehtävänämme on tuottaa, toimittaa ja tarjota laadukkaita elintarvikkeita sekä tarjota alamme paras palvelukokemus.

Ravitsevan lounaan puolestapuhuja

Juhalla on onnistumiskokemuksia niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä markkinoilta, mutta hektisissäkin muutos- ja kehitysvaiheissa yhdestä hän ei luovu – se on rauhassa nautittu täysipainoinen lounas.

– Pyrin noudattamaan perinteistä ruokaympyrää ja syön aina hyvän lounaan. Erityisesti nautin aasialaisista herkuista, kalasta ja meren antimista. Ravitseva ruoka on avainasemassa jaksamisessa ja hyvinvoinnissa, ja sille on oltava joka päivä vähintään yksi rauhallinen hetki.

Energiaa riittää myös vapaa-ajalle, joka kuluu salibandyn, perheen ja koirien kanssa. Espoossa asuva tuore chipstersiläinen on sopeutunut hyvin työyhteisön välittömään ilmapiiriin, ja työt hoituvat pääkaupunkiseudulta käsin etäyhteyksin sekä säännöllisesti toimipisteillä reissaten.

– Sen verran kovien alan ammattilaisten ja oma-aloitteisten tekijöiden joukkoon olen päässyt, että monet asiat hoituvat erinomaisesti myös etänä, joskin tykkään käydä säännöllisesti toimipisteillämme esimerkiksi Maarianhaminassa. Näin juhlavuonna on ollut ilo hypätä Chipstersin tiimiin mukaan ja uskon, että yhdessä tekemällä kehityssuuntamme tulee olemaan erinomainen.