Oiva-raportit & sertifikaatit

Kunnallisen elintarvikevalvonnan kirjoittamat yrityksemme Oiva-raportit löytyvät Eviran ylläpitämästä Oivahymy.fi:stä.

Ahvenanmaan tuotantolaitoksemme ei kuulu Oiva-raportoinnin piiriin, ja paikallinen viranomainen tarkistaa sen Eviran Oiva-tarkistuslistoihin perustuen useita kertoja vuodessa. Asteikkona käytetään skaalaa A:sta (erinomainen) D:hen (huono). Edellisessä tarkistuksessa (3/2018) Norrbölen tehtaan kaikki arvosanat olivat A.

Tuotantolaitostemme sertifikaatit

Laatu- ja ympäristöjärjestelmämme perustuu FSSC-, ISO- sekä MSC/ASC-standardeihin omavalvontamme Eviran ohjeiden mukaiseen HACCP-järjestelmään.

FSSC 22000

  • Elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmä, joka kertoo jatkuvasta kehitysohjelmasta elintarviketurvallisuuden ja koko toimintaketjun läpinäkyvyyden lisäämiseksi ja palvelujemme parantamiseksi.
  • Kaikilla tuotantolaitoksillamme (Kerava, Hyvinkää, Porvoo ja Maarianhamina) on FSSC 22000 -sertifiointi.
  • Lue lisää sertifikaatista www.fssc22000.com-sivulta ››

ISO 14001:2015

  • Ympäristöasiat ovat osa strategisen suunnittelun prosessiamme ja olemme sertifioineet ISO 14001 -mukaisen järjestelmän kaikilla tuotantolaitoksillamme.
  • ISO 14001:2015 on ympäristöjärjestelmämalli, jonka vaatimuksena on mm. että "organisaatio tunnistaa toimintaansa liittyvät ympäristönäkökohdat sekä riskit ja mahdollisuudet, asettaa päämäärät ja tavoitteet ympäristönäkökohtien parantamiseen, sitoutuu jatkuvaan parantamiseen sekä vastuulliseen toimintaan huolehtimalla, että organisaatiota sitovat velvoitteet täytetään."

MSC- ja ASC-sertifikaatit

Molemmilla kalatehtaillamme (Kerava & Maarianhamina) on Marine Stewardship Council & Aquaculture Stewardship Council -sertifikaatit, joilla varmistetaan kala- ja äyriäistuotteiden alkuperä ja jäljitettävyys aina kalastusyrityksestä loppukuluttajalle asti. Jokaisella tuotteita käsittelevällä tai myyvällä toimitusketjun yrityksellä on oltava voimassaoleva sertifikaatti (paitsi kaupoilla, jotka myyvät merkillä varustettuja kuluttajapakkauksia).

Luomutodistus

Luomu-elintarvikkeiden ketju on myös hyvin valvottua toimintaa, ja jokaisella ketjun osalla on oltava luomutodistus. Meillä on Eviran myöntämä, vuosittain uusittava luomutodistus: lupa sekä myydä luomutuotteita että käsitellä / jatkojalostaa luomuraaka-aineita. (Keravan varasto, Keravan tuotanto, Hyvinkään tuotanto; Asetus (EY) N:o 834/2007 29 artikla 1 ja asetus (EY) N:o 889/2008).

Martin & Serveran sertifikaatit

Emoyhtiömme Martin & Serveran valikoimissa on yli 4000 EU:n luomu-, Krav- ja MSC-merkittyä tuotetta. Katso kaikki sertifikaatit M&S:n sivuilta (ruotsiksi) ››

ASC-, MSC- ja FSSC-sertifikaatit kehyksissä
ASC-, MSC- ja FSSC-sertifikaatit Keravan toimipisteemme aulassa.