Ab Chipsters Food Oy

Ahvenanmaalainen Ab Chipsters Food Oy on yksi Suomen johtavista kalan jalostajista ja markkinoijista. Yrityksen juuret ulottuvat aina vuoteen 1934. Pääkonttorimme on Ahvenanmaalla.

Syksystä 2016 alkaen olemme olleet osa ruotsalaista Martin & Serveraa. Konsernin kautta voimme tarjota asiakkaillemme kaiken, mitä ravintolassa tarvitaan, myös non-food-tuotteet. Lue lisää ››

Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen, hyvään toimitusvarmuuteen ja osaavaan henkilökuntaan. Chipstersin korkeatasoisissa tuotteissa yhdistyvät helppokäyttöisyys ja saaristolaisten pitkät kalanvalmistuksen perinteet. Suurkeittiöpuolella olemme tuoreen ja pakastetun kalan sekä kalatuotteiden johtava brändi Suomessa.

Brändit, tuotteet & tuotantolaitokset

 • Valmistamme salaatit ja kastikkeet sekä pateet ja terriinit Porvoon herkkukeittiössämme.
 • Kuluttajapakattuja tuotteitamme löydät kaupasta Hyvä Apaja -merkillä.
 • Tuorelihatuotteiden ja lihajalosteidemme valmistuksen, laadun ja maun takana on oma tuotantoyksikkömme A. Kastén, yksi Suomen vanhimmista yksityisistä lihanjalostajista.
 • Oma kalankäsittelylaitoksemme sijaitsee Maarianhaminassa. Kalan matka pyyntivesistä jatkojalostukseen on mahdollisimman lyhyt, sillä 70 % ruokakalaksi kasvatettavista kirjolohista sijaitsee vain 20 minuutin matkan päässä kalatehtaastamme. Raaka-aineen tuoreus ja oikeaoppinen käsittely on erittäin tärkeää meren herkkujen osalta. Kala on herkästi pilaantuva elintarvike eli kylmäketjun säilymisen ja kalan hellävaraisen käsittelyn merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Kalan jäähdyttäminen heti pyynnin jälkeen ja tarkkaan suunnittelemamme kylmäketjun katkeamattomuus takaavat tuotteiden ensiluokkaisen laadun ja turvallisuuden.

Lue lisää brändeistämme ››

Kotoiset saalisapajamme eivät anna mm. Itämeren suolapitoisuudesta johtuen esimerkiksi katkarapuja, äyriäisiä tai muita valtamerikaloja, ja siksi olemme lähteneet myös maailman valtamerten ääreen, jotta voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman laajan kalatuotevalikoiman. Suurkeittiöasiakkaillemme tuotevalikoimastamme löytyy kalan lisäksi riistaa, lihaa ja kananpoikaa sekä sieniä, marjoja, tuoreita, esikäsiteltyjä kasviksia ja hedelmiä. Toimimme yhteistyössä ensiluokkaisten kumppaneiden kanssa ja tuotevalikoimamme täyttää ammattilaisten korkeat kriteerit. Saman elintarvikkeiden laadun tarjoamme myös vähittäiskauppaan kuluttajien nautittavaksi.

Toimintapolitiikka

 • Tuotamme, myymme ja toimitamme ihmisille ruokaa. Suuri osa tuotteistamme on helposti pilaantuvia elintarvikkeita, jolloin ennalta ehkäisevä riskien hallinta korostuu.
 • Takaamme tutkimustiedon, riskien arvioinnin ja hallinnan sekä jatkuvan omavalvonnan kautta turvalliset tuotteet.
 • Osaava henkilöstö, ajan tasalla olevat ohjeet ja niiden tinkimätön noudattaminen varmistavat tuoteturvallisuuden.
 • Tarjoamme henkilöstöllemme turvallisen työympäristön, ja kehitämme sitä yhdessä koko henkilöstön kanssa. Työturvallisuustyössä painotamme ennaltaehkäisevää toimintaa. Henkilöstön perehdytyksessä ja opastuksessa korostamme jokaisen velvollisuutta huolehtia turvallisesta työympäristöstä ja turvallisuusohjeiden noudattamisesta.
 • Ympäristöasioissa olemme edelläkävijöitä ja meillä on useita kehityshankkeita meneillään koko ajan. Lue lisää ››
 • Noudatamme lainsäädäntöä ja sitoudumme toimintamme jatkuvaan parantamiseen.
 • Tiedotamme henkilöstölle, viranomaisille, asiakkaille ja muille sidosryhmille toimintamme sekä uusien hankkeiden mahdollisista elintarviketurvallisuus- sekä ympäristövaikutuksista.

Tiesitkö, että

 • Vähittäiskaupan kalatuotteemme lanseerattiin vuonna 2007 ja valikoimissa oli silloin mm. kirjolohipyörykkää ja salaatteja. Nyt laaja valikoima löytyy kaupoista Hyvä Apaja -brändin alta.
 • Emoyhtiömme Martin & Serveran juuret ulottuvat jo 1800-luvun lopulle!