Uusia nimityksiä – Jyri Hänninen tehtaiden ja hankintojen johtoon

Main Image

Ab Chipsters Food Oy:n 85. juhlavuosi on käynnistynyt vahvan kehittämisotteen voimin. Yrityksestämme löytyy niin pitkän linjan Chipsters-ammattilaisia kuin tuoreita vahvistuksia. Loppuvuonna toimitusjohtajanamme on aloittanut Ari Maijanen, jonka juhlavuoden tervehdyksen pääset lukemaan täältä. Tehtaiden ja hankintapuolen johdossa on puolestaan aloittanut Jyri Hänninen 17.1.2019 alkaen. Hännisellä on monipuolisesti kokemusta niin huippuravintoloiden kuin vähittäiskaupan elintarvikeratkaisuiden kehittämisestä.

– Mielikuvani Chipsters Foodista liittyi jo entuudestaan vahvaan kalakaupan huippubrändiin, jossa toimitaan laatu edellä. Tämän lisäksi liha-, hevi- ja muu tukkutoiminta muodostavat todella kokonaisvaltaisen tarjoaman, jossa piilee valtavien mahdollisuuksien lisäksi myös mielekästä haastetta, Hänninen kertoo.

Tukkutoiminnan eteenpäin vieminen on Hänniselle tuttua: aikaisemmissa tehtävissään hän on vastannut muun muassa Wihurin tuore- ja pakastepuolen hankinnoista sekä ollut mukana rakentamassa uutta logistiikkakeskusta Vantaan Viinikkalaan. Tätä ennen työpäivät vierähtivät Atrialla tuotekehityspäällikkönä uuden tehtaan ja Ruokaratkaisut-liiketoiminnan kehittämisen parissa sekä Heinon Tukun tuotevalikoiman kehityspäällikkönä.

– Chipsters Foodille tullessa on ollut hieno huomata, kuinka tiivis joukko alan huippuosaajia täältä löytyy. Firman visio ja arvot ovat suuria ja osin haastaviakin, mutta ne ovat perusedellytyksiä yhteiselle onnistumiselle. Esimerkiksi laadukkuus, palvelukokemus ja vastuullisuus ovat tärkeimpiä kivijalkoja, jotka määrittävät ja ohjaavat toimintaamme ja sen kehittämistä.

Huippukokki ja kehittäjä, joka ei tingi ruokavaatimuksista

Hännisen työ on käynnistynyt perinpohjaisella perehtymisellä Chipsters-tiimiin ja tehtaisiin. Käytännössä alkuviikot ovat kuluneet reissatessa ja arkeen sukeltaessa.

– Mielestäni on todella tärkeää, että meillä on omat vahvat tuotemerkit, joiden kehittäminen on myös omissa käsissämme. Välttämättä mitään radikaaleja äkkimuutoksia tehtaissamme ei tarvitse lähteä tekemään, vaan sen sijaan kehittyminen ja kehittäminen ovat jatkuvasti päällä oleva prosessi. Kun pohja on jo kunnossa, niin pienilläkin teoilla voimme olla asiakkaillemme joka päivä hieman parempi kumppani.

Ruoka on Hänniselle monen chipstersiläisen tapaan, ei pelkästään työ, vaan ennen kaikkea intohimo ja rakas harrastus. Hänninen on itsekin työskennellyt keittiöpäällikkönä arvostetuissa ravintoloissa, kuten Lyonissa, ja hän on myös osallistunut kansainvälisiin kilpailuihin osana Suomen kokkimaajoukkuetta.

Ravintolapuolen käytännön työn tuntemuksesta on paljon hyötyä nykyisessä tehtävässä.

– Ruuan alkuperä, puhtaus ja laatu tulevat koko ajan tärkeämmiksi. Esimerkiksi perinteiset leikkuu-, savustus- tai graavausmenetelmät sekä tieto ruuan alkuperästä nostavat jatkuvasti merkitystään. Tällä hetkellä tietynlainen autenttisuus saa myös näkyä ja tuntua tuotteessa, visuaalisuutta unohtamatta.

Chipsters Foodilla tuotteiden alkuperä, käsittelytapa ja käsittelijä ovat aina jäljitettävissä, ja tietoa halutaan tarjota jatkossa entistä läpinäkyvämmin myös kuluttajille. Koko ikänsä ruokamaailmassa toimineen Hännisen omiin ikisuosikkeihin kuuluvat kalat, äyriäiset sekä riista, mikä on varsin luonnollista, koska kalastus ja metsästys lukeutuvat hänen intohimoisiin harrastuksiinsa.

– Voidaan sanoa, että olen saanut tärkeimmistä harrastuksistani myös elämänuran. Tahdon edistää alan kehittymistä Chipsters Foodilla arvojemme mukaisesti. Lempiruokani ovat esimerkki siitä, että vaikka hyvä ruoka onkin aina maistunut minulle, niin laatu ylittää määrän – erinomainen kala, äyriäiset tai riista vaativat usein työtä ja vaivaa ennen kuin ne saadaan pöytään. Sen myötä arvostus raaka-ainetta ja ruoka-annosta kohtaan kasvaa ja herättää kiitollisuutta.

– Haluan itsekin tietää, mistä ruokani on peräisin, millainen sen matka lautaselleni on ollut ja että ruokavalintani ovat mahdollisimman laadukkaita ja puhtaita. Samaa haluamme tarjota myös asiakkaillemme.

Hänninen toimii Ab Chipsters Food Oy:n hankintapuolen ja tehtaiden johtajana Keravalta käsin. Yrityksen omat tuotantolaitokset sijaitsevat Keravalla, Maarianhaminassa ja Porvoossa, ja niissä tuotetaan laadukkaita kala-, liha- ja valmisruokia niin horeca-puolen asiakkaille kuin vähittäiskaupalle ja kuluttajille.