Savulohi-parsapiirakka

Main Image

Helppo & maukas ohje 8 henkilölle

  • Voit halutessasi käyttää piirakassa kylmä- tai lämminsavukirjolohta tai -lohta!
  • Varaa piirakan paistoon 1/1 GN-vuoka.

Ainekset (Chipsters-tuotenro suluissa)

1/1 lehtitaikinalevy, tai 2 kpl 1/2
200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa (12674)
2 kpl Laitilan kanatarhan luomukananmunia (65004)
1 dl hienonnettua tilliä (1143)
2 tl sinappia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori (2010)
500 g lämminsavukirjolohta (33075)
500 g tuoretta, keitettyä vihreää parsaa (1236)

Tarjoiluun

200 g Hyvä Apaja -sinappikastike lohelle (10908)
Reilusti Basic-salaattisekoitusta (5658. mukana jäävuori-, frisee- ja punasalaatti)

Ohje

Kauli lehtitaikina hieman ohuemmaksi. Nosta levy(t) GN-vuokaan. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmunat, tilli, sinappi, suola, mustapippurirouhe sekä sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori.

Kaada seos taikinalevylle ja levitä se niin, että reunoille jää n. 1,5 cm tyhjää tilaa. Asettele päälle savukirjolohipaloja ja parsaa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Tarjoile sinappikastikkeella höystetyllä Basic-salaattisekoituksella.


Lue myös