Rapukauden ideat & vinkit

Main Image
Pekonia ja tiikerirapuja

Heittäydyimme muistelemaan ja kokosimme vanhoilla nettisivuillamme olleista rapuresepteistä pienen vinkkilistan!

Katkarapu-retiisi-perunasalaattiin tarvitset mm. ravunpyrstöjä (esim. 66720), lintuperunoita (99718), retiisiä (saatavissa viipaleina, raasteena ja kokonaisena), eri salaatteja, tomaattia, sipulia & kastikkeeksi Porvoon herkkukeittiömme valkosipuliaiolia (66384), Rhode Islandia (66378) tai Caesarkastiketta (66377) – ja lisäksi oliiviöljyä sekä mausteeksi esim. unikonsiemeniä.

Kääröjä kokouskahvituksiin tai vitriiniin: Yhdistä rohkeasti salaattikääröön tuoreita ja marinoituja vihanneksia, leikattuja hedelmiä, mätiä, äyriäisiä sekä graavi- ja savukaloja... vain mielikuvitus on rajana – kokeile vaikka herkkusieniä! Mausta kaikki ainekset öljy-sitruunamarinadilla juuri ennen käärimistä. Laita salaatinlehdet leivinpaperiarkeille, kokoa raaka-aineet kerroksittain niiden päälle ja rullaa leivinpaperin avulla kääröiksi. Tarjoile esim. laseissa tai isommista kulhoista. Tarjoa dippinä valkosipuli- tai rapuchiliaiolia (66757) tai limellä (2029) maustettua majoneesia.

Lohifileen vierelle sopii rapuhummus. Tarvitset hummuksen maustamiseen mm. ravunpyrstöjä ja/tai katkarapuja, korianteria & chiliä – ja koristeeksi vaikkapa sangoa (4521) ja koko annokselle limelohkoja (5220).

Pehmeä mäti-voikastike sopii vaikkapa rapupastan kanssa. Arla-valikoimastamme löydät smetanan, voin ja kermaa – lisää kastikkeeseen lopuksi valutettu kirjolohenmäti.

Basilikarisotto, jonka liemi on keitetty hummerinkuorista, tarjoillaan tietenkin glaseeratun hummerin kanssa. Muista risottoa varten sipuli & hienonnettu basilika (4302 tai 4312).

Kaksi kaunista tartaria: tee toinen tartar graavi- tai kylmäsavulohiviipaleista, koristele limemarinoiduilla ravunpyrstöillä & tuoreilla basilikanlehdillä ja asettele saaristolaisleivän (99689) viipaleelle. Kokoa toinen tartar ravunpyrstöistä, rapuchiliaiolista, majoneesista ja keitetystä vihreästä pastasta, koristele syötävillä kukilla.

Kurkkaa Maistuvat-lehden kannesta

  • 1143 suomalainen tilli
  • 66720 ravunpyrstöt liemessä
  • 44076 kylmäsavukirjolohiviipale

...ja muista myös

  • suikaleperunat & kananmunat rapusalaattikakkuihin
  • seos tiikerirapujen päälle: kuullotettu keltasipuli, paistettu pekoni & ruohosipuli (ylin kuva)
  • riisiviinietikka (60929) rapu-riisipalloihin