One for One -hummeri on vastuullinen valinta

Main Image
Text: Archived

Artikkeli on julkaistu alunperin Chipstersin vanhalla sivustolla 2011. Sivustouudistuksen yhteydessä on voitu muokata / korjata joitakin yksityiskohtia (esim. linkit), jotka eivät vaikuta alkuperäisen tiedotteen asiasisältöön.

 

Mitä eroa One for One -hummerilla on muihin verrattuna?

Hummeri kasvaa luonnollisessa elinympäristössään lailliseen kalastuskokoon viidessä vuodessa, mutta vain hyvin harvat yksilöt elävät niin pitkään. Vain yksi 25 000:sta mätimunasta elää aikuisikään. Mätiä kantavalla hummerilla on keskimäärin 8 000 kpl mätimunia, joten vain yksi joka kolmannen hummerinaaraan vuosittaisesta poikasmäärästä yltää täysmittaiseksi.

One for One -projekti vahvistaa hummerikantaa Maine-alueella Yhdysvalloissa kasvattamalla mädistä hummerinpoikasia laboratoriossa kriittisten vaiheiden yli ja laittamalla yhden hummerin takaisin mereen jokaisesta kalastetusta ja myydystä kappaleesta.

Tavarantoimittajamme Hanssons pitää tätä kannanvahvistamistyötä niin vahvana, positiivisena ja tärkeänä, että he ovat päättäneet myydä ainoastaan hummeria, joka on sidottu One for One -projektiin. He lahjoittavat tämän projektin hyväksi jokaisesta myydystä hummerista vastaavan rahan, jonka poikasen kasvattaminen maksaa. Näin he haluavat varmistaa hummerien saatavuuden myös seuraaville sukupolville.

Jokainen hummeriyksilö merkitään One for One -logolla.

One for one -hummerin tunnus
One for one -hummerin tunnus

 

Hummerinpoikanen
 
Hummerinpoikanen