Nuorten Urapolku-tapahtuma Logomossa 23.–24.5.2013

Main Image
Text: Archived

Turun Nuorkauppakamari järjestää 23.–24.5.2013 Turun alueen seitsemäsluokkalaisille tapahtuman, jossa nuorille esitellään ammatteja ja niihin johtavia koulutuspolkuja. Urapolku-tapahtumassa nuorille esitellään ammatteja konkreettisesti. Nuorilla on mahdollisuus päästä muun muassa testaamaan siivouskoneen ajoa, tutustumaan ralliautoon ja autourheilijan ammattiin, seuraamaan puusepän työpäivää tai vaikkapa keskustelemaan talouspäällikön kanssa. Kaksipäiväinen tapahtuma tuo Logomoon Turun seudun yläkouluista yli 1 500 oppilasta.

Urapolku-tapahtumassa on mukana 40 eri ammatin edustus. Mukana on yli 30 yritystä sekä kymmeniä koulutusalojen edustajia. Tapahtuma on toteutettu yhteistyössä yritysten, oppilaitosten ja Turun kaupungin kanssa. Jokaisella osapuolella on ollut vahva tahto panostaa nuorten tulevaisuuteen ja kehittää Turun talousaluetta. Lisäksi opetusministeri Jukka Gustafsson on antanut tukensa tapahtumalle: "Meillä on yhteinen vastuumme kasvattajina, opettajina, ohjaajina. Meidän täytyy näyttää nuorelle, mistä kaikesta hänellä on mahdollisuus unelmoida, ja tarjota myös keinoja toteuttaa unelmansa."

Nuorilla on ollut mahdollisuus kertoa omista unelma-ammateistaan heille tehdyssä kyselyssä, jossa kysyttiin kolmea unelma-ammattia. Tyttöjen suosikkiammateista esille nousivat mm. opettaja, kampaaja, lääkäri ja eläinlääkäri. Pojilla puolestaan haaveissa ovat ammattiurheilijan, insinöörin, poliisin ja automekaanikon urat. Suureen osaan unelma-ammateistaan he pääsevät tutustumaan Urapolku-tapahtumassa. Tapahtumassa innostetaan nuoria hakeutumaan myös aloille, jotka eivät ole ennestään yhtä tuttuja mutta joilla silti on tarvetta tulevaisuuden tekijöille.

Chipsters on mukana nuorten Urapolku-tapahtumassa yhteisosastolla ammattiopisto Livian kalatalouden koulutustarjonnan kanssa.

Osastollamme nuoret pääsevät laskemaan kalan ikää vuosirenkaista, maistelemaan merellisiä herkkuja ja ihmettelemään äyriäisiä sekä tunnistamaan tutut ruokakalat.

Tapahtuman järjestelyt ovat loppusuoralla, ja toukokuussa Logomon tilat muuttuvat monipuoliseksi uramaailmaksi.
 


Artikkeli on julkaistu alun perin Chipstersin vanhalla sivustolla 5/2013. Sivustouudistuksen yhteydessä on voitu muokata / korjata joitakin yksityiskohtia (esim. linkit), jotka eivät vaikuta alkuperäisen tiedotteen asiasisältöön.

Avainsanat: