Kartonkilaatikot myös Ahvenanmaan kalatuotantoomme

Main Image

Hyviä uutisia asiakkaillemme & ympäristölle! Myös valtaosa Maarianhaminan tehtaallamme tähän asti styrox-laatikoihin valmistetuista tuotteista pakataan kartonkilaatikoihin 10.4.2018 lähtien.

Keravan kalatuotannossamme pahvipakkaus on ollut käytössä jo runsaan puoli vuotta. Syksyllä 2017 tehtaalle asennettiin DS Smithin suunnittelema ja valmistama automatisoitu kartonkipakkauskone. Huolella testattu ratkaisu on hygieeninen ja kestää törmäykset murtumatta, jolloin herkkä elintarvike säilyy kunnossa koko logistisen ketjun.

Kartonkilaatikon käyttöönotto on ollut meille kahdestakin syystä tärkeää. Ensinnäkin se on ympäristöteko. Laatikko on osoittautunut kestäväksi ja kylmäketjussa hyvin toimivaksi ratkaisuksi. Se on myös hieman styrox-laatikkoa matalampi, mikä vähentää tilantarvetta kuljetuksissa ja varastoinnissa. Uuden ratkaisun myötä esimerkiksi meille tulevaa pakkausmateriaalia toimittavien rekkojen tarve on nyt huomattavasti aiempaa pienempi.

Toinen syy on asiakkaidemme päivittäisen työn helpottaminen: paitsi että kartonkilaatikko säästää tilaa, se on myös huomattavasti styroxia helppokäyttöisempi, kun sen voi hävittää kartonkijätteen seassa eikä styrox-murska enää täytä jätepuristinta.

Kartonkisia Hyvä Apaja -kalalaatikoita
Kuva: DS Smith

 

Muista kehityshankkeistamme voit lukea lisää Ympäristö & vastuullisuus -sivultamme ››