Hyvä Apaja Uunivalmis on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finaalissa

Main Image
Hyvä Apaja Uunivalmis -pakkaus ja kilpailun finalisti -logo

Hyvä Apaja Uunivalmis on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finaalissa

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finalistit  on valittu vuoden 2016 aikana myyntiin tulleista kotimaista uutuustuotteista. Suomalaiset ruoka- ja juomavalmistajat lähettivät kilpailuun yhteensä 50 kotimaista uutuustuotetta.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä tänään alkavassa yleisöäänestyksessä. Äänestysaika päättyy 27.4.2017, ja voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5.2017. Äänestysivusto on ETL:n Maista Suomi -sivuilla: http://www.maistasuomi.fi/fi/vuodenelintarvike

Raadin puheenjohtaja Citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio kuvailee valintoja: "Raati etsi tuotteita, joissa on ainesta ikiklassikoiksi. Halusimme, että finalistit ovat laajasti kaupallistettavia ja niin herkullisia ja onnistuneita, että joka ikisen suomalaisen kannattaa niitä maistaa. Klassikkopotentiaalin, herkullisen maun ja kaupallisten menestysnäkymien lisäksi raati painotti valinnoissaan tuotteen oivallusta sekä uutuusarvoa. Joissakin finalisteissa nähtiin myös mahdollisuuksia vientiin." Raadissa olivat puheenjohtajana toimineen Johanna Kontion lisäksi Sulassa sovussa -bloggaaja Aino Pajukangas, juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä, S-kokeilukeittiön tuoteasiantuntija Anni Puurunen sekä toimialapäälliköt Pekka Heikkilä ja Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta.

Hyvä Apaja Uunivalmis edustaa finalisteista "Hyvinvointia elämään" -ryhmää. Raadin arvio tuotteesta: "Laadukas ja terveellinen vaihtoehto kaikille, jotka kaipaavat helpotusta ruuanlaittoon. Maistuvaa kirjolohta lautaselle ilman perkausta ja kalan käsittelyä. Kynnys kokata kalaa pienenee, ja paistopussissa kirjolohi kypsyy herkullisen meheväksi! Terveellisen kalan kulutus ja puolivalmisteiden käyttö ovat kasvavia trendejä, ja niihin tämä tuote vastaa hienosti. Tarjoaa myös vaihtoehdon norjalaiselle lohelle."

Syksyllä 2016 myyntiin tullut Ab Chipsters Food Oy:n Hyvä Apaja -tuoteperheen Uunivalmis kirjolohifilee / pippuri on valittu myös kansainvälisen Seafood Excellence Global Awards -kilpailun finaaliin. Tämän kilpailun voittajat julkistetaan 25.4.2017 Brysselin Seafood Expo Global -messuilla. Hyvä Apaja Uunivalmis on aiemmin voittanut Suomessa Arjen Helpottaja -sarjan Iltalehden Kultainen Pippuri -kilpailussa. Todellinen arjen helpottaja se onkin: tutkimusten mukaan suuri osa kuluttajista haluaisi syödä enemmän kalaa, mutta kokee sen käsittelyn ja valmistamisen hankalaksi. Hyvä Apaja Uunivalmis on valmiiksi maustettu, moneen tarpeeseen sopiva tuote, joka tekee mehukkaan kalan valmistamisesta helppoa.


Artikkeli on julkaistu alunperin Chipstersin vanhalla sivustolla keväällä 2017. Sivustouudistuksen yhteydessä on voitu muokata / korjata joitakin yksityiskohtia (esim. linkit), jotka eivät vaikuta alkuperäisen tiedotteen asiasisältöön.