Tietoa meistä

Olemme yksi Suomen johtavista kalan jalostajista ja markkinoijista. Yrityksen juuret ulottuvat aina vuoteen 1934. Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen, hyvään toimitusvarmuuteen ja osaavaan henkilökuntaan.

Chipstersin korkeatasoisissa tuotteissa yhdistyvät helppokäyttöisyys ja saaristolaisten pitkät kalanvalmistuksen perinteet. Kalan lisäksi valikoimaamme kuuluvat liha-, hevi-, meijeri-, kananmuna- ja leipomotuotteet.

 

Yrityksestä

Ab Chipsters Food Oy on laadukkaiden elintarvikkeiden tuottaja ja vähittäiskaupan palveleva kumppani. Tuotamme, tarjoamme ja toimitamme laadukkaita raaka-aineita ja elintarvikkeita.

Visiomme on olla johtava kala- ja merenelävätuotteiden valmistaja. Chipsters Food
tunnetaankin laajasta tuorekalavalikoimasta ja monipuolisista kalavalmisteista. Yrityksemme juuret ulottuvat aina vuoteen 1934 ja kesästä 2020 alkaen olemme olleet osa PNM Holding -konsernia.


Arvomme ja toimintamme perusta

Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen – keskitymme siihen mikä on tärkeää asiakkaalle. Toimintamme peruspilareita ovat myös hyvä toimitusvarmuus ja osaavaa henkilökunta. Pyrimme uusiutumaan koko ajan – etsimme uusia toimintamalleja ja haastamme vanhoja. Toimimme vastuullisesti – olemme avoimia, rehellisiä ja huolehdimme ympäristöstämme.

 

Tuotanto- ja toimipaikat

Maarianhamina

Oma kalankäsittelylaitoksemme sijaitsee Maarianhaminassa, jossa työskentelee pitkän linjan kalaosaajia. Tuotamme laadukkaita kalatuotteita ja -jalosteita ammattikeittiöiden ja kuluttajien käyttöön. Tehdas sijaitsee aivan Ahvenanmaan pyyntipaikkojen läheisyydessä, josta herkästi pilaantuvan raaka-aineen matka tehtaalle on lyhyt. Herkän raaka-aineen tuoreus ja oikeaoppinen käsittely on erittäin tärkeää, kylmäketjun katkeamattomuus takaavat tuotteiden ensiluokkaisen laadun ja turvallisuuden.


Porvoo

Omassa herkkukeittiössämme Porvoossa valmistuvat mm. salaatit, majoneesit, herkulliset terriinit, pateet ja maksamakkarat sekä sous vide -tuotteemme. Porvoon tuotantoyksikkö on joustava kumppani, joka tekee tuotteet asiakkaan ehdoilla. Toimintatapoihimme kuuluu, että tuotekehitystä tehdään toiveiden mukaan yhdessä asiakkaan kanssa. Palvelu on yksilöllistä, ja esimerkiksi pakkaus- ja eräkoot ovat asiakkaan tarpeisiin mitoitettuja.


Kerava

Keravan tuotannossa fileoidaan, leikataan ja pakataan kalaa. Maksamakkaroita ja sous vide -tuotteita lukuun ottamatta tuorelihatuotteiden ja lihajalosteidemme valmistuksen, laadun ja maun takana on Keravan tuotantoyksikkömme.


Pääkonttorimme sijaitsee Ahvenanmaalla Maarianhaminassa ja sisämaan pääpaikkamme, varasto ja logistiikkakeskuksemme sijaitsevat Keravalla hyvien yhteyksien äärellä.

 

Ympäristö ja vastuullisuus

Huolehdimme ympäristön hyvinvoinnista aina raaka-aineiden hankinnasta valmistukseen ja jakeluun, sillä haluamme olla parhaana pidetty yritys myös ympäristö- ja vastuullisuusasioissa.

Toimimme kestävän kalatalouden ehdoilla ja ympäristö- ja laatusertifikaatit ohjaavat toimintaamme. Seuraamme ympäristö- ja turvallisuuslainsäädännön kehitystä, toimimme lakien, asetusten ja lupaehtojen mukaisesti, noudatamme muita toimintaamme koskevia sitoumuksia ja kerromme avoimesti sidosryhmillemme toiminnastamme sekä siihen liittyvistä ympäristövaikutuksista. Vahvistamme vuosittain yhteiset ympäristöpäämäärät, joiden perusteella määrittelemme ympäristötavoitteet. Ab Chipsters Food Oy kantaa ympäristö- ja sosiaalista vastuuta ja sitouttaa siihen myös kaikki toimittajansa.

Kaikilla tuotantolaitoksillamme on sekä luomu-, FSSC 22000 että ISO 14001:2015 -sertifiointi.

Molemmilla kalatehtaillamme on MSC ja ASC -sertifikaatit, joilla varmistetaan kala- ja äyriäistuotteiden alkuperä ja jäljitettävyys aina kalastusyrityksestä loppukuluttajalle asti. Jokaisella tuotteita käsittelevällä tai myyvällä toimitusketjun yrityksellä on oltava voimassa oleva sertifikaatti.

Otimme käyttöön keväällä 2018 omassa tuotannossa kaikissa tuorekalapakkauksissa styrox-laatikoiden sijaan ympäristöystävällisemmän kartonkilaatikon, joka myös vähentää tilantarvetta kuljetuksissa ja varastoinnissa.

Keravan kaupunki myöntää vuosittain ympäristöpalkinnon keravalaiselle yritykselle, joka kehittää toimintaansa jatkuvasti ottaen esimerkillisesti huomioon ympäristön. Ab Chipsters Food Oy:lle palkinto myönnettiin vuonna 2012.

Yrityksemme Oiva-raportit löytyvät Ruokaviraston ylläpitämästä Oivahymy.fi:stä.