Varm gravlaxpaj

Mät upp mjukt smör och mjöl i en skål. Arbeta ihop degen så att den blir smulig och rör snabbt ner kallt vatten. Tryck ut degen på bottnen och kanterna av en form (eller en form med löstagbar botten).

Skär itu purjolöken och tvätta den. Strimla purjon fint och fräs strimlorna mjuka i en skvätt olja. Blanda samman crème fraîche, ägg, senap, wasabipasta, dill, parmesan och den något avsvalnade purjolöken i en skål. Häll blandningen över pajbottnen. Placera gravlaxskivorna på ytan. Grädda pajen i ugn i 200 C i 30-40 minuter, tills fyllningen nätt och jämnt stelnat. Låt svalna och servera med grönsallad.
 

 

Kommentera

Ingredienser
ca 8 portioner
Botten:
150 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 liten purjolök
1 msk rypsolja
200 g crème fraîche
2 ägg
2 tsk senap
2 tsk wasabipasta
1 dl finhackad dill
1 dl riven parmesan
300 g Hyvä Apaja gravlaxskivor
Till servering:
grönsallad