Regnbågslaxfjärilar gratinerade med fänkål och fetaost

Skär regnbågslaxfilén i 6 portionsbitar. Skär ett snitt i mitten av varje bit, utan att skära igenom skinnet. Vik bitarna till fjärilar. Lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt.

Krydda bitarna med salt och svartpeppar. Blanda fänkålsstrimlorna med limesaften och skeda över blandningen på regnbågslaxfjärilarna. Toppa med smulad fetaost. Tillred fjärilarna i 200 C ugnsvärme i ca 10 minuter.

Riv salladen i munsbitar och strimla gurkan. Bred ut salladen och gurkan på ett fat och strö över salladsfröna. Blanda olja, vitvinsvinäger, salt och socker till en dressing och stänk över salladen. Lägg fiskbitarna bredvid salladen och servera.

Kommentera

Ingredienser
6 portioner
1 Hyvä Apaja regnbågslaxfilé
0,5-1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 strimlad fänkål
saften från 1 lime
100 g fetaost
Dessutom behövs:
1 kruka grönsallad
½ gurka
3 msk salladfrön
3 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
en nypa salt och socker