Ålandsmejeriets ostskivor smakar skärgård

Chipsters produktsortiment kompletteras med fyra nya goda skivade ostar från Ålandsmejeriet: Ålands Edam, Ålands Special, Ålands Kungsgård och Ålands Pommern. Ostskivorna säljs i 1 kg:s förpackningar.

Ålandsmejeriets ostar tillverkas av mjölk från åländska mjölkproducenter. Den kalkhaltiga åländska jordmånen och den artrika floran ger mjölken en karakteristisk, frisk smak av skärgård. Ostråvaran har fått pris i flera tävlingar och är av europeisk toppklass; i medeltal 97 % av den åländska mjölken platsar i den högsta möjliga kvalitetsklassen. Chipsters är den enda distributören av Ålandsmejeriets produkter inom HoReCa-sektorn på finska fastlandet.

- Den goda smaken garanteras genom att man köper mjölken från gårdar vars produktion är småskalig och håller hög kvalitet. Dessutom tar man i beaktande miljöaspekterna i osttillverkningen. Transportsträckorna är korta, och i produktionen används biogas från den egna anläggningen. På så sätt bidrar man inte till växthuseffekten, och olje- och avfallstransporterna samt avfallshanteringen minskar, säger HoReCa-försäljningschefen Susanna Paavilainen.

Ålandsmejeriets skivade ostar i Chipsters-sortiment:
ÅLANDS EDAM: Ålandsmejeriets första ost, som inom sin kategori valdes till Finlands bästa ost år 2002.
ÅLANDS SPECIAL: en traditionell, grynpipig gräddost. Inom sin kategori prisbelönad som Finlands bästa ost år 2006.
ÅLANDS KUNGSGÅRD: en ost med mild, fyllig, aromatisk smak och runda pipor. Vinnare i kategorin för specialostar i tävlingen ”Finlands bästa ost 2008”.
ÅLANDS POMMERN: en åländsk version av Goudaosten, med en mognadstid som är 2 månader längre än för vanliga Goudaostar. Pommern prisbelönades som bästa inhemska ost år 2010.

Aktuellt

21.08.2014