Företaget Chipsters

Åländska Ab Chipsters Food Oy är ett av de ledande företagen inom fiskförädling och marknadsföring av fiskprodukter i Finland. Företaget startade sin verksamhet redan år 1934. Chipsters högklassiga produkter är enkla att använda i det moderna köket, men har ändå sitt ursprung i  skärgårdsbornas långa tradition av fisktillredning.

En ren skärgård är utgångspunkten för vår verksamhet. I våra högklassiga, läckra produkter kan man lätt förnimma råvarornas färskhet och friska smak. Företagets verksamhet är kundfokuserad, med säkra leveranser och kunnig personal som grundläggande byggstenar. Chipsters verksamhetsställen i Kervo, Nådendal och Vaajakoski möjliggör ett landsomfattande distributions- och försäljningsnätverk.

Företagets egen fiskhanteringsanläggning finns i Mariehamn. Fiskens väg från fångstvattnen till förädling är kortast möjlig, eftersom 70 % av all regnbågslax som odlas till matfisk kommer från odlingar bara 20 minuters väg från vår fiskfabrik. Det är ytterst viktigt att havets läckerheter hanteras varsamt: fisk är ett ömtåligt livsmedel som lätt förstörs, och man kan därför inte nog betona betydelsen av att kylkedjan hålls obruten och att fisken hanteras på rätt sätt. Chipsters garanterar sina produkters förstklassiga kvalitet tack vare nedkylning av fisken omedelbart efter fångsten och en noggrant planerad kylkedja. 

Från Stormskärs Majas vatten har vi även begett oss ut till världshaven för att kunna erbjuda våra kunder ett så brett sortiment av fiskprodukter som möjligt. Salthalten i fångstvattnen hemmavid gör att vi inte här har tillgång till exempelvis räkor, skaldjur eller världshavsfiskar.

Inom storkök är Chipsters det ledande finländska varumärket för färsk och djupfryst fisk samt fiskprodukter. Förutom fisk finns det i vårt sortiment för storkökskunder även vilt, kött och kyckling, samt svamp, bär och färska, förbehandlade grönsaker och frukter. Vi har förstklassiga samarbetspartners, t ex det Borgåbaserade företaget Rowenbranch Food Oy, som tillverkar våra sallader, såser, patéer och terriner. Vi har ensamrätt på marknadsföringen av dessa produkter.  Vårt produktsortiment fyller branschfolkets kriterier, och samma kvalitet hos livsmedlen erbjuder vi även detaljhandeln.