Nyt kalaa saa myös luomuna

Luomuruoka on yhä suositumpaa kuluttajien keskuudessa. Ekologisesti kalastetun kalan rinnalle on tullut luonnonmukaisesti kasvatettu lohi. Uutuutena markkinoilla ovat kätevät suojakaasuun pakatut, valmiit luomulohifileet, joiden ansiosta luomukala on nyt jokaisen keittiön ulottuvilla!

Tuotantoketjua valvotaan tarkasti

Luomulohta on aikaisemmin ollut Suomessa vain irtomyynnissä. Nyt sitä saa myös noin 1 kg:n dynopakkauksissa, joissa suojakaasu huolehtii osaltaan tuotteen säilyvyydestä. Lohi tulee Norjasta, jossa sitä kasvatetaan viranomaisten tarkasti valvomissa olosuhteissa.

Luomulohi on yleensä rakenteeltaan kiinteämpää ja vähärasvaisempaa kuin tavallinen kasvatettu Norjan lohi. Kasvatuksessa käytetyn rehun kalaraaka-aine on kalastettu kestävän kalastuksen säädösten mukaisesti. Tuotannossa ei käytetä lisäaineita, keinotekoisia väriaineita eikä geenimuunneltuja ainesosia. Kasvatuksen ympäristövaikutukset on minimoitu, ja kalojen terveydestä sekä riittävästä uiskentelutilasta huolehditaan.

Ympäristösertifioituja kalatuotteita on runsaasti

Vastuullisesti pyydettyä kalaa ja kalajalosteita myydään Suomessa muun muassa MSC-sertifikaatilla merkittyinä. Ympäristömerkittyjen kalojen kysyntä kasvanee entisestään lähivuosina. Chipsters on ottanut keskeiseksi tavoitteekseen olla mukana tukemassa kalakantojen kestävää kehitystä.