Chipsters Lipeäkala nahallinen n. 1 kg

Siimapyydettyä molvaa, nahallisena palana, ilman eviä ja selkäruotoa.

Valmistusohje:

Liotus: Huuhdo kala. Lipeäkala on liotettu. Jos haluat tarjota kiinteämpää kalaa, niin anna kalan liota vielä kylmässä vedessä muutaman tunnin ajan ennen kypsennystä.

Suolaus: n. 2 tl suolaa 1 kg:lle kalaa. Jos haluat tarjota kiinteämpää kalaa, niin suolaa kala ennen kypsennystä. Jos taas pidät pehmeästä lipeäkalasta, niin suolaa kala kypsennyksen jälkeen.

Kypsennys uunissa:
Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä 200 °C:ssa 40-50 minuuttia. Kypsennysaika vaihtelee kalan paksuudesta riippuen; paksumpi kala vaatii pidemmän kypsennysajan.  Tärkeää on, ettei kypsennä kalaa liian pitkään, koska silloin kalan rakenne rikkoontuu. Kokeile 40 minuutin jälkeen haarukalla, onko kala valmista. Kaada vuokaan kerääntynyt vesi pois.

Kypsennys mikroaaltouunissa:
Laita kala (n. 1 kg) mikroon sopivaan korkeareunaiseen astiaan nahkapuoli alaspäin. Peitä kannella, voipaperilla tai mikronkestävällä foliolla. Kypsennä täydellä teholla (650W) noin 10 minuuttia. Anna kalan jälkikypsyä kannen alla 5 minuuttia ennen tarjoilua. Kaada kalasta irronnut vesi pois.

EAN-koodi: 2366106500003
Ravintosisältö: 100 g tuotetta sisältää
Energiaa: 100 kJ / 25 kcal
Proteiinia: 6,0 g
Hiilihydraattia: < 0,5 g
josta sokeria: 0 g
Rasvaa: < 0,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja: < 0,5 g
Ainesosat
Kuivattu, nahallinen turskakala (Molva molva, siimapyydetty, Norja), vesi, happamuudensäätöaineet (kalsiumhydroksidi, natriumkarbonaatti). Pyyntialue: Koillis-Atlantti FAO 27.