Riistan villit maut

Riistakausi ja –kauppa käy kiivaana syksyllä metsästys- ja teurastusaikaan. Tummat ja vahvat maut sopivatkin hyvin viileään vuodenaikaan ja arvo-osien myynti kasvaa, kun ravintolat pitävät syksyn läpi riistaviikkoja ja suunnittelevat menuja pohjoisten herkkujen ympärille.

- Kyllä meillä sesonki näkyy riistan myynnissä. Tarjoamme kuitenkin kaikkia riistavalikoimamme tuotteita pakasteena jatkuvasti. Käristykset maistuvat aina niin suurkeittiöissä kuin lounasravintoloissa. Soisimme muutakin riistaa tarjottavan ravintoloissa muulloinkin kuin syyssesonkina mm. turistit odottavat Suomelta juuri tämän tyyppisiä makuja. Suomen maine matkailumaana kasvaa jatkuvasti ja useammat matkailijat etsivät eksoottista villin luonnon elämystä. Niinpä ainakin turisteja vilisevien kaupunkien ravintoloissa kannattaa tarjota villiä luontoa ja riistaa ympäri vuoden, muistuttaa tuotepäällikkö Meivi Pietarinen.

Riistakaupassa näkyy nousussa oleva koko ruhon arvostus. Arvo-osia ostetaan toki edelleen yhtä paljon kuin ennenkin, mutta yhä useammin halvemmat ruhonosat osataan haudutella herkuiksi. Chipstersin riistavalikoima kattaakin lähes kaiken mahdollisen riistan poron sydämestä jänispaistiin ja hirvimakkarasta patavalmiiseen fasaaniin.

Keittiömestarimme Mats Sjöblom on suunnitellut kuvan annoksen: poronfilee punajuuren ja kanttarellien kera. Ohje löytyy täältä.