Vihreä tee -vinaigrella marinoitu graavilohi, katkarapu-pastasalaatti ja retikkalastut

Kiehauta vesi. Liota teepusseja 5 minuuttia. Jäähdytä. Yhdistä jäähtynyt tee, öljy ja sitruunankuoriraaste ja -mehu. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta ohjeen mukaan al dente. Jäähdytä. Valele jäähdytetylle pastalle hiukan oliiviöljyä, näin estät sen paakkuuntumisen. Sekoita katkarapusalaatti, sulatetut ja valutetut katkaravut ja hienonnetut yrtit. Lisää pasta. Sekoita varovasti. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Retikkalastut
Leikkaa kuoritusta retikasta veitsellä tai mandolinolla ohuita viipaleita.

Annoksen kokoaminen:
Asettele ohuet retikkaviipaleet vadille 1/3 oikeata reunasta kohti keskustaa. Lado graavikirjolohiviipaleet kauniisti retikkaviipaleiden päälle, niin että viipaleista osa jää näkyviin. Valele kala teevinaigrella puoli tuntia ennen esillepanoa. Annoksen voit koristella friseesalaatista ja rucolasta valmistetusta salaatilla. Tarjoa pasta-katkarapusalaatti  eri astiasta.

Viinivinkki: Robertson Sauvignon Blanc, Etelä-Afrikka

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Viinivinkki: Robertson Sauvignon Blanc, Etelä-Afrikka 750 g Chipsters Graavikirjolohifileeviipaleet
Vihreä tee-vinaigre
2 pussia Twinings vihreä tee & sitruuna
2,5 dl kiehuvaa vettä
1,5 dl hyvää oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kpl sitruunan raastettu kuori ja -mehu
suolaa
mustapippuria myllystä
Katkarapu-pastasalaatti
500 g Farfalle perhospasta
500 g Chipsters Katkarapusalaatti
250 g kuoritut katkaravut, Chipsters
hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
hiukan oliiviöljyä
Koristeluun:
Friseesalaattia ja rucolaa