Valkosipulipaistettu poron ulkofilee paahdettujen juuresten ja herkkusienikastikkeen kera

Valkosipulinen poron ulkofilee

Ruskista poron ulkofilee voissa ja valkosipulissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita filee sen jälkeen uunivuokaan ja paista uunissa 125 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta.

Paahdetut juurekset

Aseta perunat, porkkanat ja rosmariini uunivuokaan ja kaada öljy päälle. Paahda uunissa 200 asteessa kunnes perunat ovat pehmeät. Mausta suolalla ja pippurilla.

Herkkusienikastike

Ruskista herkkusieniä voissa, kunnes neste on hävinnyt. Lisää sipuli. Sirottele jauhot ja lisää kerma ja maito. Keitä sopivan paksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Viinivinkki: Siglo de Oro Carmenere

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
Poron ulkofilee
600 g poron ulko- tai sisäfileetä
valkosipulia
voita
suolaa
mustapippuria
Paahdetut juurekset
400 g pieniä lohkottuja perunoita
200 g pieniä lohkottuja porkkanoita
1 rkl öljyä
1 oksa rosmariinia
suolaa
pippuria
Herkkusienikastike
5 dl viipaloituja herkkusieniä
voita
1 dl keltasipulia hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
2 dl maitoa
suolaa
pippuria