Tomaatti-paprika-savukalakeitto, jokirapu-riisipallo, kananpoikavarras, siika-tattitortilla

Tomaatti-paprikakeitto

Kuullota öljyssä pyree, timjami, paprika, porkkana ja fenkoli. Lisää vesi, valkoviini ja fondi. Kypsennä keittoa noin 20 minuuttia kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää kuutioitu buffetlohi ja tomaatti. Kiehauta keitto. Lisää sokeri ja tarvittaessa suolaa. Tarkista maku.

Jokirapu-riisipallo

Kypsennä riisi, jäähdytä ja mausta etikalla sekä suolalla. Pyöritä riisi pieniksi palloiksi yhdessä ravunpyrstöjen kanssa. Pyörittele rapu-riisipallot lopuksi seesaminsiemenissä.

Kananpoikavarras

Levitä sulatetut fileet pellille. Sekoita juustoraasteen joukkoon appelsiinin kuori. Ripottele raaste tasaisesti fileiden päälle ja kiertoilmapaista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Leikkaa Saaristolaisleivästä suupaloja ja pujota ne broilerin kanssa vartaiksi.

Siika-tattitortilla

Leikkaa sulatetut tatit pienemmiksi kuutioiksi ja paista öljyssä kuivaksi. Poista siikafileestä nahka ja ruodot. Pilko kala pienemmiksi paloiksi. Jaa siika, sienet ja purjo vuoan pohjalle tasaisesti. Kaada maustettu munamassa vuokaan. Ripottele pinnalle juustolastu ja paista tortilla uunissa yhdistelmäpaistolla 150 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä tortilla ja leikkaa se annospaloiksi.

Ruokaohje: Markku Luola

Viinivinkki: Penfolds Rawson´s Retreat Riesling, Australia

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Tomaatti-paprikakeitto
0,05 l rypsiöljy
0,05 l rypsiöljy
0,002 kg timjami, kuivattu tai tuore
0,3 kg paprikakuutio, tuore
0,3 kg porkkanasuikale, tuore
0,3 kg fenkolisuikale
1,3 l vesi
0,3 l valkoviini
0,02 kg kalafondi
0,2 kg Chipsters Buffet Kylmäsavustettu kirjolohifile
0,4 kg tomaattikuutio, tuore
0,01 kg sokeri
suolaa
Jokirapu-riisipallo
0,1 kg sushiriisi
0,2 l vesi
0,2 kg jokiravunpyrstöjä, suolaliemessä
riisiviinietikkaa
suolaa, sokeria
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
Kananpoikavarras
0,3 kg kananpojan sisäfilee, paahdettu, pakaste
1 kpl appelsiini, kuori
0,05 kg kermajuustoraaste
0,15 kg Chipsters Saaristolaisleipä, pakaste
cocktailpuutikkuja
Siika-tattitortilla
0,2 kg herkkutatti, pakaste
0,02 l rypsiöljy
0,05 kg purjosipuli 1/2-viipale, tuore
0,2 kg Chipsters Savusiikafilee
0,15 kg kananmuna
0,05 l ruokakerma
0,002 kg suola
valkopippuria jauhettuna
parmesaanijuustoa lastuina