Seesamsavulohirullat ja currynmakuista pastaa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kalafondi. Lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, mutta 2 minuuttia vähemmän.

Pastan kypsyessä, levitä savulohiviipaleet työlaudalle ja ripottele niiden päälle parmesaaniraastetta. Rullaa viipaleet ja pyörittele ne sen jälkeen seesaminsiemenissä. Voit halutessasi kuorruttaa lohirullat uunissa 220 asteessa noin 5 minuuttia.

Poista purjosta kanta ja leikkaa se noin 4 cm tangoiksi. Leikkaa tangot vielä pitkittäin neljään osaan. Huuhtele lohkoviipaleet siivilässä kylmällä vedellä ja valuta ne hyvin. Kuullota purjopalat paistinpannulla tai kattilassa öljyssä.

Lisää curry, sinapinsiemenet ja valutetut kikherneet. Jatka kuullottamista hetki, lisää kasvisliemi ja pastan keitinlientä. Kypsennä hetki, lisää pannulle/kattilaan keitetty ja valutettu pasta. Lisää lopuksi kirsikkatomaatin puolikkaat, mustapippuri ja kuumenna niin että tomaatit lämpiävät.

Annostele pasta lautaselle tai tarjoiluastiaan ja nostele sen päälle seesamsavulohirullat. Viimeistele annokset sitruunalohkoilla.

Resepti & kuva: Pro Kala ry

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
Pasta:
3 dl pennepastaa tai muuta kuviopastaa
1 l vettä
1 rkl kalafondia
Lohirullat:
200 g kylmäsavulohta, viipaleina (2 viipaletta/annos)
3 rkl parmesaanijuustoraastetta
4 rkl seesaminsiemeniä
Kikherne-kirsikkatomaattihöystö:
1 kpl keskikokoinen purjo
3 rkl rypsiöljyä
1 tl currya
1 rkl sinapinsiemeniä valkoisia tai mustia
2 dl kikherneitä, säilyke
1 kpl kasvisfondihyytelöä (tai 1 rkl kasvisfondia)
1 dl pastan keitinlientä
12 kpl kirsikkatomaatteja, punaisia ja/tai keltaisia
mustapippuria myllystä
Koristeeksi:
4 kpl sitruunalohkoja

Katso reseptiin liittyvät tuotteet