Savustettu saksanhirvifilee, pasta-kantarellipannukakun ja savuriistavoin kera

Saksanhihirvifilee

Puhdista fileestä kalvot. Kypsennä uunissa miedossa lämmössä niin, että sisälämpö on 56 astetta. Jäähdytä. Viipaloi jäähtyneenä.

Savuriistavoi

Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Mausta ginillä, katajanmarjoilla ja hienonnetulla persiljalla. Yhdistä tunturisalaatti ja savuriistarouhe. Sekoita hyvin. Muotoile kostutettua leivinpaperia hyväksi käyttäen maustevoitanko. Laita tanko kylmään  kovettumaan. Leikkaa tangosta sopivan kokoiset maustevoinapit.

Vinkki! Voit säilyttää maustevoinappeja huoneenlämmössä astiassa jossa kylmää vettä  ja jääpaloja. Näin ne eivät sula liikaa.

Pasta-kantarellipannukakku

Kuullota sipulisilppu ja hienonnettu kantarelli voissa. Jäähdytä. yhdistä aineet paksuksi taikinaksi. Paista voi-öljyseoksessa ohukaispannulla pieniä ”lettuja”.

Yrttinen punaviinikastike

Keitä punaviinikastiketta, punaviiniä ja yrtinoksia kasaan. Siivilöi. Mausta loppuvaiheessa hienonnetuilla tuoreilla yrteillä.

Annoksen kokoaminen:

Lautaselle 1-2 kpl pastalettuja. Niiden päälle osittain saksanhirvifileen palat - päälle maustevoinappi. Ohut napeeraus punaviinikastikkeesta. Lisäkkeenä Bonduelle valkoisia papuja ja muutama kokonainen kantarelli.

Viinivinkki: Famiglia Bianchi Malbec, Argentiina

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
1,8 kg Royal Denver -pintasavustettu saksanhirven ulkofilee, Chipsters
Savuriistavoi
250 g voita
250 g Chipsters Tunturisalaattia
100 g Savuriistarouhetta, Chipsters
muutama tippa giniä
muutama katajanmarja murskattuna
hiukan hienonnettua persiljaa
Pasta-kantarellipannukakku
5 dl keitettyä, kylmää pennepastaa
3 kpl kananmuna
1 kpl iso sipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
100 g kantarelli
1 dl Bearnaise-kastike
1,5 dl ruokakerma
1 dl juustoraaste
suolaa ja mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen
Yrttinen punaviinikastike
1 l Chipsters punaviinikastike
2 dl punaviini
timjamin- ja rosmariininoksa, persiljanvarsia
tuoreita yrttejä hienonnettuna (persilja, ruohosipuli, timjami)