Savukalarieskat

Sekoita peratut savusilakat sekä kurkku- ja omenakuutiot ranskankermaan ja mausta seos. Levitä rieskat työpöydälle. Jaa täyte tasan rieskoille ja levitä lusikan selällä. Jätä rieskan yläreunasta pari senttiä vapaaksi, ettei rullattaessa täyte pursuile. Revi päälle jäävuorisalaattia. Kuutioi huuhdellut retiisit ja ripottele leiville. Kääri leivät napakaksi rullaksi pitkältä sivulta. Kiedo rullat folioon tai leivinpaperiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.

Tarjolle tuotaessa leikkaa rulla vinosti poikki ja kiedo paperiin, jolloin syöminen käy siististi ilman ruokailuvälineitä.

Resepti & kuva: Pro Kala ry
 

Kommentoi

Ainekset
2-4 annosta
4 kpl suorakaiteen muotoista, ohutta rieskaa
Täyte:
200 g ruodotonta savukalaa
1 ½ dl ranskankermaa
1 ½ dl herkkukurkkua kuutioituna
1 dl omenaa kuutioituna
2 rkl ruohosipulisilppua
n.1 tl currya
1 tl hunajaa
muutama lehti jääsalaattia
muutama retiisi

Katso reseptiin liittyvät tuotteet

Katso myös nämä reseptit: