Savukalapihvit

Murenna leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Anna seistä, kunnes maito on imeytynyt leipään. Jauha kalafileet hienoksi esim. monitoimikoneessa ja hienonna savukala haarukalla pieneksi. Sekoita kalat leipäseokseen kananmunan ja mausteiden kanssa.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista miedolla lämmöllä esimerkiksi lettupannulla pihvejä. Voit kypsentää pihvit myös 200 asteisessa uunissa. Laita pihvit leivinpaperoidulle pellille ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Resepti & kuva: Pro Kala ry
 

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
1 viipale vaaleaa leipää
0,5 dl maitoa tai kerma-maitoa
300 g tuoretta kalaa fileinä (haukea, siikaa, kuhaa, ahventa)
n. 2 dl savukalaa perattuna (lohta, silakoita tai siikaa)
1 kananmuna
1/2 tl yrttisuolaa
ripaus (sitruuna)pippuria
1/2 tl paprikajauhetta
Paistamiseen öljyä tai margariinia
Katso myös nämä reseptit: