Salvia-parmankinkku-silakkarulla, omena-silakkakompotti, mäti-purjomarinoitu saaristolaisleipä

Levitä kinkkuviipaleet työlaudalle ja nostele päälle silakkafileet. Laita fileen päälle yksi salvian lehti ja mausta pippurilla. Rullaa silakkafileet kinkkuviipaleiden sisälle. Paista kinkku-silakkarullat uunissa kiertoilmapaistolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarjoa rullat haaleana tai kylmänä.

Poista silakkafileistä nahka ja kypsennä etikka-suolaliemessä vähintään yksi tunti. Sekoita limemajoneesin joukkoon suikaloitu omena, sipuli ja tilli. Mausta suolalla. Sekoita valutetut silakkafileet kastikkeen joukkoon ja anna niiden maustua kylmässä muutama tunti.

Leikkaa saaristolaisleipä kuutioiksi ja sekoita niiden joukkoon hovimestarinkastike, purjosipuli ja anna maustua vähintään tunti. Sekoita varovasti sulatettu kirjolohenmäti marinoitujen leipäkuutioiden joukkoon juuri ennen tarjoiluhetkeä.

Viinivinkki: Lindemans BIN 65 Chardonnay, Australia

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Annoskoko: Parmankinkku-silakkarulla 50 g, omena-silakkakompotti 60 g, saaristolaisleipä 60 g
Salvianmakuinen parmankinkku-silakkarulla
0,25 kg Chipsters Silakkafile tuore tai irtopakaste
0,2 kg Prosciutto- tai Serrano-kinkku, viipaloitu
Salvia, tuore
Mustapippuri
Omena-silakkakompotti
0,4 kg Silakkafilee, tuore tai Silakkafilee, nahaton, pakaste
1 l vesi
0,3 l Väkiviinaetikka
0,01 kg suola
0,2 l Chipsters Limemajoneesikastike
0,1 kg syysomena
0,05 kg sipulikuutio, punainen 6 x 6 mm
Tilli, tuore
Suola
Kirjolohenmäti-purjomarinoitu saaristolaisleipä
0,3 kg Chipsters Saaristolaisleipä, pakaste
0,2 l Chipsters Hovimestarinkastike
0,05 kg purjosipuli, viipale ½-viipale 6 mm
0,1 kg Chipsters Kirjolohenmäti, pakaste