Ruispaistettu lohi ja lasimestarin vihannekset

Paista ruisleivitetyt lohipalat 190 asteessa noin 15 minuuttia ja jäähdytä ne.

Keitä mausteita vedessä noin 15 minuuttia. Lisää sokeri ja suola. Pilko sipuli ohuiksi lohkoiksi ja leikkaa porkkana noin 0,5 cm viipaleiksi. Lisää kasvikset mausteliemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää etikka ja jäähdytä liemi

Leikkaa kalapalat halutessasi haarukkapaloksi, mutta jätä ne palan muotoon.

Asettele kalapalat tarjoiluastiaan ja laita samalla vadille lisäkkeeksi hyvin valutettuja lasimestarin sipuli-porkkanaa.

Ruokaohje: Markku Luola

Viinivinkki: La Celia Chardonnay-Viognier, Finca la celia

Kommentoi

Ainekset
20 annosta, annoskoko: kalaa 80 g ja vihanneksia 70 g
1,6 kg Chipsters Ruisleivitetty kirjolohiannospala, nahaton, ruodoton, esipaistettu, pakaste
Lasimestarin vihannekset
0,7 l Vesi
2 tl Sinapinsiemen, kokonainen
2 kpl Kanelitanko
1 tl Neilikka, kokonainen
1 tl Katajanmarja
0,3 kg Sokeri
2 tl Suola
0,7 kg Punasipuli, kuorittu
0,8 kg Porkkana, kuorittu
0,2 l Väkiviinaetikka