Rapea lohivoileipä

Aloita valmistus kastikkeesta. Sekoita ranskankerman joukkoon pestokastike ja sitruunamehua. Mausta yrtti-pippurisekoituksella.

Leikkaa sipuli ja kesäkurpitsa viipaleiksi ja paista pannulla hetki, jotta kasvikset pehmenisivät hiukan. Ripota kasviksille hiukan yrttisuolaa. Nosta kasvikset pois pannulta lautaselle. Käytä kalaviipaleetkin nopeasti pannulla ja nosta pois. Voitele paahtoleipäviipaleet molemmin puolin ja paista pannulla rapeiksi. Jos haluat helpottaa syömistä, leikkaa leipäviipaleet puoliksi esimerkiksi kolmion muotoon.

Kokoa leivät. Sipaise puolille leipäpaloista kastiketta. Laita muutama salaatinlehti päälle. Sen jälkeen levitä salaatille sipuli-, kesäkurpitsa- ja kalaviipaleet ja laita pari teelusikallista kastiketta kaiken päälle. Nosta loput leipäviipaleet leiville kansiksi ja jaa täytetyt leivät lautasille. Jokaiselle syöjälle tulee siis kaksi kolmioleipää. Koristele lautaset salaatilla ja kastikenokareella. Tarjoa heti.

Resepti & kuva: Pro Kala ry

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
8 viipaletta paahtoleipää (mieluiten neliön muotoisia)
margariinia tai voita
1 iso punasipuli
n. 200 g kesäkurpitsaa
ripaus yrttisuolaa
n. 150 g graavi- tai kylmäsavukirjolohta viipaleina
1 ruukku salaattia (esim. tammenlehvä)
Kastike:
1 dl ranskankermaa
2-3 rkl valmista pestokastiketta
n. 2 rkl sitruunamehua
ripaus yrtti-pippurisekoitusta