Puolukkapaistettu saksanhirvenfilee & Puolukka-kylmäsavulohi-tomaattiripotus

Sulata file/paisti ja poista suuret kalvot. Soseuta sulatettu puolukka mausteiden kanssa. Laita filee muovipussiin puolukkasurvoksen kanssa. Anna fileen marinoitua yön yli. Paista file/paisti puolukkasurvoksen kanssa uunissa matalassa lämmössä (noin 90 asteessa), kunnes sen sisälämpötila on haluttu esim. 56–58 astetta (punertava). Jäähdytä filee ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa kylmäsavulohipalat pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon sulatettu puolukka, sipuli, kuivattu puolukka, paahdettu pinjansiemen, öljy ja hienonnettu persilja.

Asettele fileeviipaleet tarjoiluvadille ja koristele ripotuksella tai tarjoa ripotus erikseen.

Kuumenna kastike ja mausta puolukalla.

Fileen voi tarjota lämpimänä. Tarjoa ripotus kuuman fileen päältä tai erikseen.

Kommentoi

Ainekset
20 annosta
1,1 kg Saksanhirven ulkofile, kevytsavustettu, raaka, pakaste tai muita raakoja riistafileitä ja -paisteja
0,5 kg Puolukka, pakaste
0,5 dl Rypsiöljy
1 rkl Timjami, kuivattu
0,01 kg Suola
0,75 dl Sokeri
Ripotus:
0,3 kg Chipsters Buffet Kylmäsavustettu kirjolohifile, pystympi leikkauskulma
0,1 kg Puolukka, pakaste
0,2 kg Chipsters Punasipuli, kuutio, 6 x 6 mm
0,05 kg Sokerikuivattu puolukka
0,03 kg Pinjansiemen
0,5 dl Oliiviöljy
Persilja, tuore
Kastike:
1,1 l Chipsters Metsäsienikastike tai Pippuri-kermakastike
0,1 kg Puolukka, pakaste