Puolukalla täytetty siika palsternakka-fenkolitoscan kera

Jauha tai kuutio 1/3 siikafileestä (nahatonta). Sekoita siikamassan joukkoon sulatettu puolukka, purjo, kananmuna, tuorejuusto ja mausteet. Levitä kalamassa nahallisen siikafileen päälle tasaisesti ja paina toinen filee päälle. Rullaa fileet folion sisään tiukaksi pötköksi. Kypsennä kalapötköt uunissa yhdistelmäpaistolla 140 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä kalapötkö ja lämmitä se juuri ennen tarjoiluhetkeä uunissa 100 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa siika-annoksen kanssa Chipstersin erilaisia salaattisekoituksia.

Sekoita palsternakka, fenkoli, puolet mantelilastuista ja mausteet vuoassa. Kaada ruokakerma ja ripottele päälle loput mantelilastuista. Kypsennä toscavuoka uunissa yhdistelmäpaistolla 170 asteessa noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä tosca ja leikkaa  annospaloiksi. Kuumenna toscapalat uunissa 120 asteessa noin 15 minuuttia.

Viinivinkki: Penfolds Rawson´s Retreat Riesling, Australia

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Annoskoko: siika 130 g, lisäke 130 g
Puolukalla täytetty siika
1,3 kg Siikafilee
0,1 kg Puolukka
0,1 kg Purjosipuli, ½-leikattu 6 mm
0,05 kg kananmuna
0,05 l tuorejuusto
Suola ja valkopippuri
Chipsters salaattisekoitus
Palsternakka-fenkolitosca
0,7 kg Palsternakka, suikale 2-3 mm
0,5 kg Fenkoli, suikale 4 mm
0,6 l ruokakerma
0,05 kg mantelilastu
0,015 kg suola
Mustapippuri