Poronfileetä, punajuurta ja kantarelleja

Punajuuripyree

Pilko punajuuret ja sipuli pieneksi. Sulata voi kattilassa ja lisää punajuuret, sipuli ja kerma. Hauduta hiljalleen punajuuret kypsiksi. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää ranskankerma ja nestettä tarvittaessa. Mausta suolalla.

Poronfilee

Puhdista tarvittaessa poronfilee kalvoista. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Anna voin ruskistua pannussa. Lisää muutama timjaminoksa ja poronfilee, ruskista nopeasti. Kypsennä uunissa 120 asteessa, kunnes sisälämpö on 50 astetta.

Leikkaa maa-artisokat, porkkanat ja punajuuret ohueksi viipaleiksi ja paista kypsäksi paistinpannussa. Tarjoile esim. punaviinikastikkeen kera.

Ruokaohje: Mats Sjöblom

Kommentoi

Ainekset
Punajuuripyree
500 g kuorittua punajuurta
1 salottisipuli
50 g voita
3 dl kermaa
3 rkl ranskankermaa
suolaa
Poronfilee
800 g poron ulkofileetä
suolaa, pippuria, timjamia
Asetteluun
200 g kantarelleja
4 porkkanaa, ryöpättynä
4 maa-artisokkaa
2 punajuurta
voita
suolaa, pippuria