Pikantti kylmäsavulohikeitto

Kiehauta vesi. Lisää liemikuutiot, pippurit, tulitikkumaisen ohuiksi suikaloidut juuriselleri, palsternakka ja porkkanat. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää pitkittäin puoliksi leikattu, ohuiksi viipaleiksi leikattu purjo. Keitä viisi minuuttia. Hienonna kala ja lisää keittoon. Lisää kaprikset ja halutessasi oliiviviipaleet. Kuumenna. Tarkista maku. Viimeistele tillillä ja/tai ruohosipulilla. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Resepti & kuva: Pro Kala ry

Kommentoi

Ainekset
6 annosta
1,5 l vettä
2 kalaliemikuutiota
10 kokonaista musta- ja/tai valkopippuria
2 laakerinlehteä
150 g juuriselleriä
250 g palsternakkaa
3 - 4 porkkanaa
150 g purjosipulia
150 - 200 g kylmäsavulohta
0,5 dl kapriksia (+ 0,5 dl viipaleiksi leikattuja oliiveja)
1/2 dl tilliä ja/tai ruohosipulia hienonnettuna

Katso reseptiin liittyvät tuotteet