Pankofriteerattuja merirapuja, kuohkeaa äyriäiskreemiä ja vihanneksia

Kuori meriravut. Paneroi ravut vehnäjauhoissa, kevyesti vaahdotetussa kananmunassa ja viimeiseksi pankojauhoissa. Friteeraa ravut, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

Freesaa ravunkuoret ja sipuli. Lisää valkoviini, kumina ja tillinsiemenet. Keitä, kunnes jäljellä on noin 2,5 dl. Lisää liemet ja anna kiehua puoleen. Siivilöi toiseen kattilaan ja lisää kerma ja voi. Mausta akvaviitilla, suolalla ja pippurilla. Vaahdota kastike sauvasekoittimella ja tarjoile pankofriteerattujen merirapujen kanssa.

Kalttaa ja fileoi tomaatit. Kuori parsa. Ryöppää porkkanat, sokeriherneet ja parsa nopeasti kiehuvassa voivedessä. Lisää tomaatit ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
PANKOFRITEERATTUJA MERIRAPUJA
30 meriravunpyrstö
5 dl vehnäjauho
5 kananmuna
5 dl pankojauho
syväpaistoöljy
suolaa
KUOHKEA ÄYRIÄISKREEMI
meriravun kuoret
7,5 dl valkoviini
2,5 dl hienonnettu sipuli
2 rkl tillinsiemen
2 rkl kumina
5 dl kanaliemi
3 dl kalaliemi
2,5 dl kerma
250 g voi
5 rkl akvavit
(tomaattipyree)
suolaa
mustapippuria myllystä
VIHANNEKSET
10 tomaatti
20 parsa
2 rasiaa sokeriherne
1 dl porkkana, pieninä kuutioina
voi
suolaa, pippuria