Pankofriteerattuja merirapuja, kuohkeaa äyriäiskreemiä ja vihanneksia

Kuori meriravut. Paneroi ravut vehnäjauhoissa, kevyesti vaahdotetussa kananmunassa ja viimeiseksi pankojauhoissa. Friteeraa ravut, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja tarjoile heti.

Kuohkea äyriäiskreemi:
Freesaa ravunkuoret ja sipuli. Lisää valkoviini, kumina ja tillinsiemenet. Keitä, kunnes jäljellä on noin 1,5 dl. Lisää liemet ja anna kiehua puoleen. Siivilöi toiseen kattilaan ja lisää kerma ja voi. Mausta halutessasi akvaviitilla, suolalla ja pippurilla. Vaahdota kastike sauvasekoittimella ja tarjoile pankofriteerattujen merirapujen kanssa.

Vihannekset:
Kalttaa ja fileoi tomaatit. Kuori parsa. Ryöppää porkkanat, sokeriherneet ja parsa nopeasti kiehuvassa voivedessä. Lisää tomaatit ennen tarjoilua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentoi

Ainekset
4-5 annosta
15 kpl meriravunpyrstöjä
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2,5 dl pankojauhoja
syväpaistoöljyä
suolaa
Kuohkea äyriäiskreemi:
meriravun kuoret
3 dl valkoviiniä
1 dl hienonnettua sipulia
1 rkl tillinsiemeniä
1 rkl kuminaa
2,5 dl kanalientä
1,5 dl kalalientä
1 dl kuohukermaa
125 g voita
(2 rkl akvaviittia)
(tomaattipyreetä)
suolaa
mustapippuria myllystä
Vihannekset:
5 tomaattia
10 parsaa
1 rasia sokeriherneitä
1/2 dl porkkanaa, pieninä kuutioina
voita
suolaa, pippuria