Nopea suolainen juhlatorttu

Murskaa hapankorput tehosekoittimessa ja sekoita jauhelman joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 22-24 cm) leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tunturisalaatin joukkoon smetana, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Kuumenna sitruunamehu ja liuota hieman kuivemmiksi puristetut liivatteet mehuun. Kaada seos tunturisalaatin joukkoon hyvin sekoittaen. Lusikoi täyte hapankorppupohjalle ja peitä vuoka kelmulla. Nosta vuoka jääkaappiin 3-4 tunniksi tai yön yli.

Sekoita kulhossa kurkkuviipaleiden joukkoon viinietikka, öljy, suola ja mustapippuri. Anna kurkkuviipaleiden maustua hetki. Asettele kurkkuviipaleet hyytyneen tortun pinnalle ja viimeistele rucolalla. Tarjoile.

Kommentoi

Ainekset
n. 8 annosta
Pohja:
200 g hapankorppuja
70 g sulatettua voita
Täyte:
3 liivatelehteä
400 g (2 rasiaa) Chipsters tunturisalaattia
1 prk smetanaa
(ripaus suolaa ja mustapippuria)
3 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
1 pieni kurkku ohuina viipaleina
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
kourallinen rucolaa