Munakasrulla kylmäsavulohitäytteellä

Mittaa kattilaan maito, kerma ja vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää leivinjauhe, suola ja muskotti. Sekoita seokseen keltuaiset yksitellen välillä taikinaa voimakkaasti vatkaten. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan varovaisesti sekoittaen. Taikinaan saa jäädä näkyviin valkuaishippuja.

Levitä taikina kevyesti öljytylle leivinpaperille ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Kumoa levy toiselle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna taikinalevyn jäähtyä.

Viipaloi kylmäsavukirjolohi ohuiksi viipaleiksi ellei se ollut valmiiksi viipaloitua. Sekoita täytteen tuorejuusto ja kermaviili sekä murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Laita kermaviiliä sen verran, että saat helposti levittyvän seoksen. Tarkista seoksen maku ja levitä se jäähtyneelle pohjalevylle. Levitä päälle lohiviipaleet ja ripottele kalalle tilli- ja ruohosipulisilppu. Kääri levy rullalle kuten kääretorttu ja käännä sauma rullan alle, niin se pysyy kasassa. Kääri rulla hetkeksi paperiin ja anna makujen vetäytyä viileässä. Leikkaa rulla viipaleiksi ja nosta tarjolle.

Vinkki: Voit leikata täytteeseen tulevan kalan pieniksi kuutioiksi ja sekoittaa kaikki täytteen ainekset keskenään ja levittää tämän seoksen pohjalevylle.

Resepti & kuva: Pro Kala ry
 

Kommentit

Tuo Vehnäjauhon lisääminen munakkaaseen tekee napakan paketin tästä. Oli oikein hyvää, vaikka käytinkin tuoreen tillin sijasta kuivattua..

Kommentoi

Ainekset
noin 12 palaa
pohja:
4 dl maitoa
1,5 dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus muskottia
3 kpl keltuaista
3 kpl valkuaista
täyte:
200 g tuorejuustoa (esim. valkosipuli, yrtti, pippuri)
1/2-1 dl kermaviiliä
1-2 valkosipulinkynttä
n.150-200 g kylmäsavulohta
1/2 dl tillisilppua
1/2 dl ruohosipulisilppua

Katso reseptiin liittyvät tuotteet