Muikkuja, mätiä ja haaparouskuja

Hauduta pekoni, sipulit ja mausteet voissa. Mausta muikut suolalla ja asettele kerroksittain pekonien ja sipulin kanssa terriinivuokaan. Paista uunissa 150 °C:ssa noin 2 tuntia. Jäähdytä painon alla. Leikkaa siivuiksi.

Liota sienet yön yli ja ryöppää runsaassa vedessä. Kiehauta mausteliemi. Lisää sienet ja anna maustua.

Valuta muikut siivilässä. Aja muikut tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää ranskankerma. Paseeraa massa ja lisää kerma vaahdotettuna. Mausta suolalla. Koristele kurkkukuutioilla ja hienonnetulla punasipulilla.

Ruokaohje: Mats Sjöblom

Kommentoi

Ainekset
Muikkuterriini
1,5 kg muikkuja
1 kpl sipulia
100 g pekonia
150 g voita
20 g suolaa
maustepippuria, laakerinlehti
Marinoidut haaparouskut
500 g suolattuja haaparouskuja
5 dl vettä
1,5 dl väkiviinaetikkaa
400 g sokeria
1 tl katajanmarjaa
3 kpl laakerinlehteä
1 tl sinapinsiementä
Savumuikkumousse
500 g savumuikkuja öljyssä
250 g ranskankermaa
3 dl kermaa
1 tl suolaa