Muikkuja, mätiä ja haaparouskuja

Hauduta pekoni, sipulit ja mausteet voissa. Mausta muikut suolalla ja asettele kerroksittain pekonien ja sipulin kanssa terriinivuokaan. Paista uunissa 150 °C:ssa noin 2 tuntia. Jäähdytä painon alla. Leikkaa siivuiksi.

Liota sienet yön yli ja ryöppää runsaassa vedessä. Kiehauta mausteliemi. Lisää sienet ja anna maustua. 

Valuta muikut siivilässä. Aja muikut tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää ranskankerma. Paseeraa massa ja lisää kerma vaahdotettuna. Mausta suolalla. Koristele kurkkukuutioilla ja hienonnetulla punasipulilla.

 

Kommentoi

Ainekset
4-5 annosta
Muikkuterriini
1,5 kg muikkuja
1 kpl sipulia
100 g pekonia
Marinoidut haaparouskut
500 g suolattuja haaparouskuja
Savumuikkumousse
500 g savumuikkuja öljyssä
250 g ranskankermaa