Merellinen Minestronekeitto

Keitto

Kuumenna kattilan pohjalla varovasti öljy. Freesaa  hetki valkosipulia ja sipulia. Lisää sahrami. Kaada kalaliemi ja valkoviini päälle. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiininkuori, laakerinlehti, timjaminoksa ja fenkolinsiemenet. Lisää porkkanakuutiot ja spagetin pätkät. Keitä muutama minuutti. Lisää sellerinvarsi, purjo ja tomaattikuutiot. Keitä vielä muutama minuutti niin, että juurekset ja pasta alkavat olla al dente. Poista appelsiinin kuoret timjaminoksa laakerinlehdet. Lisää lopuksi äyriäiset. Mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Koristele keitto kokonaisilla sinisimpukoilla ja silolehtisen persiljan pienillä lehdillä.

Saariston crostinit

Leikkaa Saaristolaisleivästä viipaleita. Sivele öljyllä ja paahda kuivalla pannulla tai GN-astiassa uunissa rapeiksi. Anna hiukan jäähtyä. Muotoile päälle lusikalla ”muna” lohiviettelyksestä. Koristele tuoreella kirvelin lehdellä. Tarjoa merellisen minestronen kera

Viinivinkki: Sartori Valpolicella Classico, Argentiina

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Keitto
1 l kalaliemi
2,5 dl valkoviini
0,5 dl oliiviöljy tai kylmäpuristettu rypsiöljy
1 pieni purjo, pestynä ja kuutioituna
1 iso sipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
2 kpl punainen ja keltainen paprika, kuutioituna
2 kpl sellerinvarsi, kuutioituna
5 kpl valkosipulinkynsi, kuorittuna ja murskattuna
5 kpl keskikokoista tomaattia, kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioituna
1 kpl appelsiininkuorta leikattuna isona palana
2 kpl laakerinlehti
1 kpl timjaminoksa
2 tl fenkoli, hyppysellinen sahramia
250 g spagetti, pätkittynä lyhyiksi pätkiksi
250 g kuoritut katkaravut
250 g kypsää sinisimpukan liha
100 g hummerin liha
10 kpl kypsä kokonainen sinisimpukka
silolehtisen persiljan oksia
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Saariston crostinit
1 kpl Chipsters Saaristolaisleipää
oliiviöljyä
400 g Chipsters Lohiviettelystä
tuoretta kirveliä