Maustepippurisilli ja paistettua omenaa kanelismetana

Valuta sillipaloista etikka-suolaliemi pois.

Poista omenista siemenkota ja lohko puolikkaat noin 4-5 osaan omenan koosta riippuen.

Sekoita öljy, sokeri ja omenat keskenään. Lado omenat yhteen kerrokseen uunivuokaa ja

kiertoilmapaista 190 asteessa noin 4-5 minuuttia, niin että lohkot hieman pehmenevät.

Jäähdytä omenalohkot. Voit paistaa omenalohkot myös pannulla nopeasti.

Jauha kokonainen maustepippuri huhmaressa rouheeksi.

Sekoita smetana joukkoon kaneli, sokeri ja suola ja anna kastikkeen maustua vähintään tunti.

Sillin tarjollepano: Nostele hyvin valutettuja sillipaloja ja omenalohkoja kerroksittain tarjoiluastiaan. Ripottele maustepippurirouhetta sillin päälle kerrosten väliin.

Tarjoa kanelikastike erikseen omenasillin vieressä.

Viinivinkki: La Cidraie siideri tai olut

Kommentoi

Ainekset
20 annosta
Annoskoko 70 g
0,7 kg Chipsters Sherrysillifile, pala
tai Chipsters Tunturisillifile, pala
0,8 kg Omena, hapokas, kuoripäällinen
0,05 l Rypsiöljy
0,02 kg Fariini- tai tummasokeri
1 tl Maustepippuri, kokonainen
KANELISMETANA
Annoskoko 20 g
0,4 kg Smetana
1-½ tl Kaneli, jauhettu
0,02 kg Sokeri
0,003 kg Suola