Marenkikuorrutettu uuniomenavarras & Kardemumma-hedelmäsalaatti

Sulata voi ja murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Pujota omenalohkot puutikun toiseen päähän. Voitele omenatikut voisulalla ja ripottele niiden päälle piparkakunmuruja. Asettele tikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä uunissa 190 asteessa noin 8-10 minuuttia, niin että omenalohkot jäävät ehjiksi.

Keitä sokeri veden kanssa, kunnes sen lämpötila on 121 astetta. Kaada sokeriliemi ohuen nauhana valkuaisten joukkoon voimakkaasti kokoajan vatkaten. Pursota marenkia omenatikkujen päälle. Kuorruta tikut nopeasti, salamanterissa, uunissa tai tee se kaasupolttimella.

Asettele hedelmäsalaatti laakealle tarjoiluvadille ja nostele omenatikut säteittäin sen ympärille. Koristele vati piparkakunmuruilla ja mintulla.

Kommentoi

Ainekset
20 annosta
1,4 kg Chipsters Omena, lohko
0,1 kg Voi
0,2 kg Piparkakku
20 kpl Cocktailvarrastikku, 15 cm
Marenki:
0,15 l Valkuainen
0,3 dl Sokeri
2 rkl Vesi
Salaatti:
2 kg Chipsters Hedelmäsalaatti Kardemumma (appelsiini, mustikka, ananas ja viinirypäle) TAI
Chipsters Hedelmäsalaatti Kookos (ananas, meloni, mango, ananaskirsikka ja passionhedelmä)