Lohikebakot juurespyttipannun ja yrttipastan kera

Juurespyttipannu

Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sipuli. Jos haluat, voit höyryttää juureskuutiot etukäteen kypsymisjärjestyksessä. Jätä kuitenkin al dente. Sulata voi ja  öljy. Kuullota sipuli ja paista lopuksi juureskuutiot kauniin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Yrttipasta

Keitä pasta ohjeen mukaan al dente. Hienonna yrtit. Lisää kypsään pastaan öljy ja hienonnetut yrtit. Kuumenna varovasti. Mausta tarvittaessa suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Kurkkuinen rapuchiliaioli

Raasta kurkku ja valuta hyvin. Sulata katkaravut. Yhdistä aineet keskenään. Säästä hienonnetusta ruohosipulista puolet annoksen koristeluun.

Annoksen kokoaminen

Laita tarjoiluastian toiseen reunaan juurespyttipannu, jonka päälle kuumennetut Chipsters Lohikebakot. Viereen valmis yrttipasta. Tarjoa lisäkkeenä Kurkkuista rapuchiliaiolia. Koristele annos hienonnetulla ruohosipulilla.

Viinivinkki: La Ronciere Reserva Chardonnay, Chile

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
20 kpl Chipsters Lohikebakot
Juurespyttipannu
400 g porkkana (erivärisiä)
200 g palsternakka
200 g selleri
200 g bataatti
1 kpl iso sipuli
voita ja öljyä paistamiseen
suolaa, valkopippuria
Yrttipasta
1 kg Fusilli -pasta
2 dl oliiviöljy tai kylmäpuristettu rypsiöljy
persiljaa ja kirveliä
suolaa
mustapippuria myllystä
Kurkkuinen rapuchiliaioli
1 tuore kurkku
250 g Chipsters Rapuchiliaioli
250 g kermaviili
250 g kuorittu katkarapu
1 nippu hienonnettua ruohosipulia